Πέμπτη, Αυγούστου 08, 2019

Πιπιλή η Εξαρχειώτισσα: Το δράμα που ζούσε επί χρόνια η βουλευτίνα της ΝΔ (video)






Έτσι δημιουργούνται οι εσωτερικοί μετανάστες


Το βίωμά της ως κατοίκου Εξαρχείων επί πολλά χρόνια, κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής η Φωτεινή Πιπιλή, στην προσπάθειά της να υπερθεματίσει τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το άσυλο.

Η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε «ως Εξαρχειώτισσα», όπως είπε, αλλά και για να εκφράσει «τους εναπομείναντες αγανακτισμένους, δυστυχισμένους, απελπισμένους κατοίκους όχι μόνο των Εξαρχείων».

«Δεν σας μιλάω μόνο ως βουλευτής της Α’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών, αλλά κυρίως σας ομιλώ σαν μία παλιά Εξαρχειώτισσα, επί 28 χρόνια οδός Θεμιστοκλέους και οδός Στουρνάρη στη συνέχεια, όπου αναγκάστηκα και εγώ και το σύνολο της οικογένειάς μου να γίνουμε εσωτερικοί μετανάστεςγιατί ακριβώς υποστήκαμε τότε αυτά τα ίδια που υφίστανται έως και σήμερα όχι μόνο οι Εξαρχειώτες, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αυτής της υπέροχης που έχει καταστραφεί σήμερα, παλιάς αστικής Αθήνας.

Όλες αυτές οι περιοχές, για διάφορους λόγους αλλά κυρίως για αυτή την μπαχαλοποίηση των τελευταίων 30 χρόνων, δεν μπόρεσε ποτέ να αναβαθμιστεί στη βαθμίδα που υπήρξε ιστορικά. Εγώ λοιπόν μιλάω σήμερα για να εκφράσω τους εναπομείναντες αγανακτισμένους, δυστυχισμένους, απελπισμένους κατοίκους όχι μόνο των Εξαρχείων, αλλά και των πέριξ περιοχών, που δεν είχαν το δικαίωμα όλα αυτά τα χρόνια να παραμείνουν στις εστίες τους, να μεγαλώσουν με ασφάλεια τα παιδιά τους και να μην είναι υποχρεωμένοι να μεταδημοτεύουν κάθε φορά που είχαμε τα πολύ συχνά επεισόδια, και να πηγαίνουν να εστιάζονται σε συγγενικά σπίτια»,είπε στην ομιλία της.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου