Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2019

«Πνίγηκαν» Άνδρος και Σύρος: Χείμαρροι οι δρόμοι – Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι (video)




Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική: Έγιναν κατολισθήσεις, παρασύρθηκαν οχήματα.


Τις Κυκλάδες «χτύπησε» περισσότερο η κακοκαιρία τη Δευτέρα (07/10) το βράδυ και τα φαινόμενα ήταν έντονα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να εγκλωβιστούν άνθρωποι, ειδικότερα στην Άνδρο και στη Σύρο. Δεκάδες ήταν μάλιστα, οι κλήσεις που δέχθηκε η Πυροσβεστική. Έγιναν κατολισθήσεις, παρασύρθηκαν οχήματα…

Στην Άνδρο προκλήθηκαν πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού. Πολλές ήταν οι πλημμύρες σε διάφορα σημεία του νησιού ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, αφού υπήρξαν και οδηγοί, οι οποίοι λόγω της καταρρακτώδους βροχής εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.
Συγκεκριμένα, υπήρξαν δύο περιστατικά, όπου οι οδηγοί, κάλεσαν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς λόγω της δυνατής βροχής και της ορμητικότητας του νερού, δεν μπορούσαν να εξέλθουν των οχημάτων τους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν. Σημειώστε ακόμα, πως τρία οχήματα συνολικά παρασύρθηκαν από τα νερά.
Κατολισθήσεις και απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Άνδρο
Σύμφωνα με το «cyclades24», σημειώθηκαν κατολισθήσεις στις περιοχές Αποικία και Στενιές στο νησί της Άνδρου, ενώ πολλά ήταν και τα βράχια που έπεσαν σε πολλά σημεία του επαρχιακού δρόμου Απροβάτου – Παλαιόπολης. Από τα ρέματα είχαν δημιουργηθεί χείμαρροι και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο από Σταυροπέδα για Γαύριο και από Αποίκια για Βουρκωτή μέχρι νεοτέρας.
Πολλά προβλήματα στη Σύρο
Πολλά ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι στη Σύρο λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων. Τα μεσάνυχτα συνέβησαν πλημμύρες σε κεντρικά σημεία της Ερμούπολης, μετά από μία πολύ έντονη καταιγίδα.
(πληροφορίες από cyclades24.gr, androsportal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου