Δευτέρα, Νοεμβρίου 18, 2019

Πολυτεχνείο: Ένταση και προσαγωγές στα Εξάρχεια – Μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών ΒΙΝΤΕΟ




Τεράστια ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην πορεία για τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο που αποτέλεσε την απαρχή για την πτώση της χούντας. Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι πήραν μέρος στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία με την οποία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης.

Μολότοφ και πέτρες στα Εξάρχεια

Περίπου 200 άτομα του αντιεξουαστικού χώρου, μετά από την πορεία συγκεντρώθηκαν στα Εξάρχεια και έχουν βάλει φωτιές σε πρόχειρα οδοφράγματα.


Ομάδα κουκουλοφόρων πετά πέτρες και μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η αστυνομία μέχρι ώρας έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 16 προσαγωγές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην οδό Μπουμπουλίνας, άγνωστοι έριξαν τρία βεγγαλικά, με τους αστυνομικούς να απαντούν με περιορισμένη χρήση χημικών.
Δύο επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια
Από νωρίς η παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια ήταν έντονη με στόχο να αποτρέψει κάθε πιθανή πηγή επεισοδίων. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν και δύο επιχειρήσεις στις οδούς Σπύρτου Τρικούκη και Στουρνάρη.
Στην πρώτη περίπτωση στην οδό Τρικούπη στις 5:10 ομάδα με μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ., δύο περιπολικά και άνδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν στα Εξάρχεια εμπόδισαν και τελικά προσήγαγαν ομάδα 7 κουκουλοφόρων που επιχείρησαν να μπουν σε πολυκατοικία. Σύμφωνα με πληροφορίες μία ομάδα κουκουλοφόρων που έφεραν σακίδια επιχείρησε να εισβάλει σε πολυκατοικία στην οδό Σπύρου Τρικούπη. Τελικά οι αστυνομικοί αφού απομάκρυναν του κουκουλοφόρους από το κτίριο ανέβηκαν στην ταράτσα όπου εντόπισαν πέτρες, μολότοφ, σπασμένα μάρμαρα και αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Στη δεύτερη περίπτωση στην οδό Στουρνάρη πραγματοποιήθηκε νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εμποδίσει ομάδα κουκουλοφόρων να ανέβουν σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε 2 προσαγωγές.
Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα πλάνα από drones πάνω από την ταράτσα στην οποία βρέθηκαν τα αντικείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου