Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2019

«Βούλιαξε» η Χαλκιδική – Άνοιξαν δρόμοι, εκκενώθηκαν σχολεία (video)




Τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζει η Ολυμπιάδα

Η κακοκαιρία που «σαρώνει» τις τρεις τελευταίες μέρες τη Χαλκιδική προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε αρκετές περιοχές του.... νομού. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, άλλοι «κόπηκαν» στα δύο, ενώ οι χείμαρροι κατεβάζουν συνεχώς φερτά υλικά.
Αυτή την ώρα, η Ολυμπιάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πλημμυρικά φαινόμενα και ο Δήμος αναμένεται να ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όπως είπε «οι χείμαρροι έχουν “κατεβάσει” πέτρες, πρανή, φερτά υλικά σε δρόμους, αυλές, πολύ φοβάμαι και σε σπίτια … Τα νερά παρέσυραν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο ακόμη και ένα κοντέινερ όπως μου ανέφερε ο ιδιοκτήτης του».
Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι από το πρωί εκκενώθηκαν προληπτικά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία σε Νέα Ρόδα, Στρατώνι και Παλαιοχώρι ενώ σε διάφορα σημεία οι δρόμοι κυριολεκτικά κόπηκαν στη μέση.
Επί ποδός είναι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, μηχανήματα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυνάμεις της αστυνομίας και υπάλληλοι δήμων που επιχειρούν όπου κρίνεται απαραίτητο.
Ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής, Κώστας Παχίδης που βρίσκεται στην περιοχή ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχει πλημμυρίσει η Ολυμπιάδα… είναι ένα ποτάμι». Σύμφωνα με τον κ. Παχίδη «έχουν γίνει ήδη δύο απεγκλωβισμοί (ηλικιωμένο ζευγάρι απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο). Πριν από την άφιξη της πυροσβεστικής κάποιοι ανέβηκαν σε ορόφους, φοβούμενοι την ορμή των νερών ενώ πολλές εξοχικές κατοικίες δεν έχουν ελεγχθεί».
Η Πυροσβεστική δέχτηκε τις τελευταίες ώρες 17 κλήσεις για άντληση υδάτων στην περιοχή της Αρναίας κι επιχείρησε σε εννέα από αυτές. Αντλήσεις υδάτων έγιναν στον Σταυρό και στην Ιερισσό όπου χρειάστηκε να απομακρυνθούν και πεσμένα δέντρα.
(με φωτογραφίες και video από halkidikinews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου