Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019

Με δικηγόρο ήθελε να καταθέσει στην Προανακριτική ο Μανιαδάκης – «Με έμπλεξε προστατευόμενος μάρτυρας»






Αποδέχτηκε το αίτημα η ΝΔ – Αρνήθηκε η αντιπολίτευση


Με καθυστέρηση ξεκίνησε η κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis που ήταν προγραμματισμένη για τις έξι το απόγευμα. Ο καθηγητής δημόσιας υγείας και σύμβουλος πρώην υπουργών επέμεινε να εξεταστεί από τους βουλευτές παρουσία του δικηγόρου του, με το επιχείρημα ότι είναι κατηγορούμενος για δωροδοκία στην υπόθεση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ φέρεται να αποδέχτηκε το αίτημά του, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση που το απέρριψε σύσσωμη. Μέλη της επιτροπής υποστήριξαν ότι το αίτημα δεν μπορεί να γίνει δεκτό καθώς ο Μανιαδάκης έχει κληθεί ως μάρτυρας και όχι ως κατηγορούμενος. Μίλησαν δε για μεθόδευση από την πλευρά του.

Τελικά και έπειτα από μεγάλη διαβούλευση στην οποία μετείχε και ο δικηγόρος του Νίκου Μανιαδάκη, το αίτημα αποσύρθηκε. ​

«Βρέθηκα εμπλεκόμενος από προστατευόμενο μάρτυρα»

Όταν πια ξεκίνησε η διαδικασία, ο καθηγητής φέρεται να δήλωσε ότι είναι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις παρότι έχει ελεγχθεί από κάθε Αρχή και παρότι έχουν βγει πορίσματα από το μεικτό κλιμάκιο αφότου άνοιξαν οι λογαριασμοί του.

«Αφότου δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη, επειδή αρνήθηκα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγιναν, βρέθηκα εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα. Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ (….) Δεν ήμουν ποτέ σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου. Με συνέδεσαν αδίκως και ψευδέστατα με έναν Υπουργό που ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση (….) Η οποιαδήποτε δραστηριότητα μου στο χώρο της Υγείας ξεκίνησε επί υπουργίας Σαλμά» φαίνεται πως κατέθεσε ενώπιον των βουλευτών.

Στη εισήγησή του εμφανίζεται να είπε πως όταν μπήκε η χώρα στην κρίση, η υγεία είχε το μεγαλύτερο μνημόνιο, σημειώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν εθνικό χαρακτήρα.

Υποστήριξε ότι στον τομέα υγείας έγινε η μεγαλύτερη αποκλιμάκωση δαπανών σε καιρό ειρήνης, συμπληρώνοντας ότι το 2009 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη ήταν 5,2 δις ευρώ και στο τέλος του 2014 η δαπάνη έπεσε στα 1,9 δις.

Τέλος φέρεται να δήλωσε ότι συμβούλευε ταυτόχρονα 16 κυβερνήσεις, μεταξύ αυτών την Ινδονησία και το Καζακστάν ενώ ταξίδευε συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου