Πέμπτη, Δεκεμβρίου 19, 2019

Αχαΐα: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός και παπάς ‑ Συνελήφθησαν για απάτες




Σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και ηθικής αυτουργίας


Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία σε πόλη της Αχαΐας με αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ και ιερέα (αρχιμανδρίτης σε μοναστήρι της περιοχής) που κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει σπείρα για την εξαπάτηση ασφαλιστικών εταιρειών.

Πρόκειται για υπόθεση που παρακολουθούσε εδώ και καιρό η αστυνομία και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες των δύο πρωταγωνιστών. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.


Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι κατά το παρελθόν οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε τρεις ακόμη συναφείς περιπτώσεις.

Τα τελευταία τρια χρόνια ο ιερέας προχωρούσε σε αγορά οχημάτων για λογαριασμό του αστυνομικού και ασφάλιζε το όχημα για κλοπή. Στη συνέχεια αφαιρούσαν εξαρτήματα των οχημάτων και λάμβαναν τις αποζημιώσεις. Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πωλούσαν τα ανταλλακτικά στην αγορά, πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη τους.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Ο Αστυφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Δυτικής Ελλάδας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Ο ιερομόναχος τέθηκε σε αργία από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερώνυμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου