Τετάρτη, Δεκεμβρίου 04, 2019

Ο Μητσοτάκης καταδέχτηκε τους «συριζαϊκούς» Financial Times




Κωλοτούμπα στην... κωλοτούμπα

Ούτε μήνας δεν πέρασε από την ημέρα που η ΝΔ καλούσε την εφημερίδα «Financial Times» να ανασκευάσει το δημοσίευμα «βόμβα» που στηλίτευε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, καταλογίζοντάς της ότι «ανατρέπει την προσήλωση της Ελλάδας σε διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Υπενθυμίζεται ότι στο επίμαχο δημοσίευμα των «Financial Times» υπογραμμιζόταν ότι η τροποποίηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον Ποινικό Κώδικα «έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς πρακτικές κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στις οποίες η Ελλάδα προσυπογράφει […] Ανάμεσα σε όσους θα επωφεληθούν από αυτή την κίνηση είναι μια δωδεκάδα έλληνες εφοπλιστές, εξέχοντες επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες υπό έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό, με τον μεν ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για διασυρμό της κυβέρνησης, και τα δε «γαλάζια» στελέχη να προσπαθούν να «βαφτίσουν» τους «Financial Times» ως… «φιλοσυριζαϊκή» εφημερίδα (βλ. Σοφία Βούλτεψη).

Xθες, Τρίτη, λίγες μόνο εβδομάδες από όλα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να παραχωρήσει συνέντευξη στους «Financial Times», προκαλώντας ερωτήματα για το τι απέγιναν όλα όσα διέρρεαν τόσο καιρό για την εφημερίδα.

Κι αν συνυπολογίσουμε το ότι ο πρωθυπουργός μίλησε στην εφημερίδα χαρακτηρίζοντας το βέτο της Γαλλίας (στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις για τη Βόρεια Μακεδονία) ως «λάθος» που «ελπίζει να διορθωθεί», τότε μπορούμε με ασφάλεια να μιλήσουμε για «κωλοτούμπα στην… κωλοτούμπα». Ένα πολιτικό inception δηλαδή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου