Τετάρτη, Ιανουαρίου 08, 2020

Τραμπ: «Όσο είμαι Πρόεδρος το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα» - Ανησυχία από την εικόνα του Προέδρου των ΗΠΑ - Φαινόταν να έχει δυσκολία στην αναπνοή ΒΙΝΤΕΟ

Το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν


Άσφαιρα από τον Τραμπ προς το Ιράν - Προανήγγειλε νέες οικονομικές κυρώσεις και είδε υποχώρηση από την Τεχεράνη!
Διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου μετά το βραδινό χτύπημα της Τεχεράνης σε αμερικανική βάση στην Βαγδάτη. 
Ανησυχία από την εικόνα του Προέδρου των ΗΠΑ - Φαινόταν να έχει δυσκολία στην αναπνοή. 
Είπε ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια αμερικανού από το χτύπημα των ιρανών με 22 πυραύλους τα ξημερώματα.
 «Σκοτώσαμε το νούμερο 1 τρομοκράτη», είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί. 
Η ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν έχει βάλει φωτιά στη Μέση Ανατολή.



Ασθμαίνοντας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και με μεγάλη καθυστέρηση, σχεδόν μισής ώρας ξεκίνησε το διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό για το Ιράν λέγοντας ότι όσο είναι εκείνος Πρόεδρος των ΗΠΑ, το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά.


Η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να δώσει εντολή για να δολοφονηθεί ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, ηγετικό στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, ήταν εκείνη που οδήγησε στη νέα, επικίνδυνη, ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Γιατί ο φόνος του Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη δεν έμεινε αναπάντητος από το Ιράν που επιτέθηκε με πυραύλους σε αμερικανική βάση στην Βαγδάτη.


«Όσο είμαι Πρόεδρος των ΗΠΑ το Ιράν δεν θα έχει πυρηνικά» είπε ασθμαίνοντας ο Ντόναλντ Τραμπ. Είπε ακόμα ότι η ανεκτικότητα των κρατών απέναντι στο Ιράν είναι παρελθόν. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ακόμα ότι οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν θα παραμείνουν όσο δεν θα αλλάζει συμπεριφορά προαναγγέλλοντας έτσι νέες κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και το Ιράκ δεν είχαν καμία απώλεια από τις πυραυλικές επιθέσεις.


Αναφερόμενος στον στρατηγό Σουλεϊμανί που δολοφονήθηκε κατ’ εντολήν του είπε ότι ήταν υπεύθυνος για απίστευτες αγριότητες και ότι ήταν υπεύθυνος για τις δολοφονίες χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα έπρεπε να είχε εξοντωθεί πολύ καιρό πριν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε ακόμα ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί ακόμα περισσότερο στην Μέση Ανατολή. Εκτίμησε ότι το Ιράν υποχωρεί και ότι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι από τα πλήγματα δεν υπήρξαν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις και ακούγοντας τα όσα είπε στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ότι τα πυρά που εξαπέλυσε προς το Ιράν ήταν… άσφαιρα. Είπε: «Το γεγονός ότι έχουμε αυτόν τον σπουδαίο στρατό και τα μέσα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε. Δεν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Η αμερικανική ισχύς, τόσο στην οικονομία όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο είναι η καλύτερες δυνάμεις αποτροπής».

Η Ευρώπη, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες χώρες πρέπει να αποχωρήσουν από την ιρανική πυρηνική συμφωνία, τόνισε. «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ασπαστούν την ειρήνη με όλους που την επιδιώκουν», σημείωσε, συμπληρώνοτνας ότι το Ιράν πρέπει να συνεργαστεί με κοινές προτεραιότητες όπως η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου