Παρασκευή, Ιανουαρίου 24, 2020

Παραλίγο… Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Αποστολάκης – «Φτάσαμε πολύ κοντά»




Τι είπε σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους

Μπορεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να επέλεξε την πρόεδρο του ΣτΕ Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό όνομα που είχε στο «τεφτέρι» του πριν προβεί σε ανακοινώσεις.

Ένα από τα ονόματα που έπεσε στο «τραπέζι» και «έπαιξε» αρκετά ήταν και αυτό του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Αποστολάκη.

Μιλώντας σε πηγαδάκι στο περιθώριο της τελετής παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του επικεφαλής του ΓΕΣ, ο κ. Αποστολάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την πληροφορία για το όνομά του και την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Φτάσαμε πολύ κοντά, πάρα πολύ κοντά», απάντησε ο ίδιος.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ενδεχομένως στο πρόσωπό του έβλεπαν τον άνθρωπο που θα μπορούσε να αποτελέσει διακομματική επιλογή, τυγχάνοντας ευρείας αποδοχής από τα κόμματα της Βουλής. Η επιλογή του ταυτόχρονα θα έδινε και το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας απέναντι στην Τουρκία κυρίως με τις αναθεωρητικές της βλέψεις.

Τελικά, όπως εκτίμησε ο ίδιος, επικράτησαν διαφορετικά κριτήρια από τα παραπάνω, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να προκρίνεται.

Ο κ. Αποστολάκης είχε να πει μόνο καλά λόγια για την επιλογή, εντυπωσιάζοντας με τις γνώσεις του για την διαδρομή της στο δικαστικό Σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου