Σάββατο, Ιανουαρίου 25, 2020

Ασφαλιστικά ταμεία βγάζουν στο «σφυρί» νεοκλασικά για... μπουτίκ ξενοδοχεία (Photos)






Το θετικό momentum- εν μέσω δεκάδων επενδυτικών κινήσεων στο χώρο των ξενοδοχείων λόγω της ραγδαίας αύξησης του Τουρισμού, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, - που θα επιτρέψει την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, επιχειρούν να αξιοποιήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο επίκεντρο μπαίνουν και νεοκλασικά κτίρια που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως καταλύματα, κυρίως στην κατηγορία των boutique μονάδων.

Τη διενέργεια δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ακινήτου επί της οδού Ζαλοκώστα 7, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ (πρώην ΝΑΤ), για χρήση του ως ξενοδοχείου 4 αστέρων ή μη κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος αντίστοιχης κατάταξης, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Φορέα.



Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, ο διαγωνισμός θα είναι πλειοδοτικός και ανάδοχος θα αναδειχθεί το σχήμα που -εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό- θα προσφέρει τα υψηλότερο μηνιαίο μίσθωμα.

Παράλληλα, όπως προβλέπεται, ο ανάδοχος θα προβεί σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου για τη λειτουργία ξενοδοχείου, ελάχιστου ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο θα αποτελέσει βάση για την διεξαγωγή της πλειοδοσίας του διαγωνισμού θα είναι το ποσό των 17 χιλιάδων ευρώ το μήνα, το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο του ακινήτου καθώς και το προτιμησιακό δικαίωμα για την τυχόν μελλοντική μίσθωση του παρακείμενου οικοπέδου επί της οδού Κριεζώτου 8-10.

Σημειώνεται πως το νεοκλασικό ακίνητο είχε ξαναβγεί σε διαγωνισμό στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανάκτηση των ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας - Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης”, μαζί με το Esperia Palace, για το οποίο πλειοδότησε ο ξενοδοχειακός όμιλος Fattal Hotel.



Το διατηρητέο νεοκλασικό στη Σταδίου

Την ίδια ώρα, "τρέχει” ο διαγωνισμός του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.) του υπουργείου Εργασίας για τη μίσθωση του διατηρητέου ακινήτου επί της οδού Σταδίου 58 και Αιόλου 103 στην Ομόνοια, το οποίο προορίζεται και για ξενοδοχειακή χρήση. Η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος λήγει στις 6 Φεβρουαρίου.



Πρόκειται για αυτοτελές τριώροφο ακίνητο, συνολικής επιφάνειας τριών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με υπόγειο, ισόγεια καταστήματα και ημιώροφο. Το ακίνητο χρονολογείται περί τα τέλη του 19ου αιώνα και έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο, αποτελώντας χαρακτηριστικό δείγμα του αθηναϊκού νεοκλασικισμού.

Η εκμίσθωση του ως άνω ακινήτου θα γίνει για διάστημα τριάντα ετών, με έναρξη αυτής την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού μισθωτηρίου. Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και για ολόκληρο το ακίνητο ορίζεται στο ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου