Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Το περπάτημα προλαμβάνει 7 τύπους καρκίνου! – Δείτε ποιους




Οι ειδικοί συστήνουν στους ενήλικες 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια άσκηση ή 75 λεπτά υψηλής έντασης αερόβια άσκηση ή και τα δύο σε εβδομαδιαία βάση για να παραμείνουν υγιείς.

Η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι όσοι ακολουθούν αυτές τις συστάσεις ως προς τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, μπορούν να αποφύγουν επτά μορφές καρκίνου.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Oncology, η τακτική μέτριας έντασης άσκηση βοηθά στη μείωση του κινδύνου μυελώματος, λεμφώματος non-Hodgkin και καρκίνων στο παχύ έντερο, το στήθος, το νεφρό, το ήπαρ και τη μήτρα.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι αρκεί κανείς να περπατά τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα για να απομακρύνει τον κίνδυνο εκδήλωσης των παραπάνω παθήσεων.

Τα ευρήματα προέκυψαν από την ανάλυση δεδομένων για πάνω από 750.000 ενήλικες στην Αυστραλία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Οι ειδικοί εξέτασαν τις επιδράσεις της μέτριας έντασης άσκησης, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο, και της έντονης άσκησης, όπως το τένις και το τζόκινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου