Πέμπτη, Φεβρουαρίου 27, 2020

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ (video)






Έκανε ό,τι ορίζει ο νόμος, υποστηρίζει συνδικαλιστής αστυνομικός




Νέες φωτογραφίες με τον αστυνομικό που τράβηξε το υπηρεσιακό του όπλο σε ευθεία βολή απέναντι σε φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ δημοσιεύθηκαν τόσο από χρήστες στο Twitter όσο και σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ του Πειραιά να έχει προτεταμένο το όπλο, ενώ απέναντί του βρίσκονται νεαροί.



Δύο εκδοχές για το περιστατικό

Σύμφωνα με καταγγελίες από τους φοιτητές, ο αστυνομικός προσπάθησε να συλλάβει μικροπωλητή έξω από την ΑΣΟΕΕ και όταν φοιτητές αντέδρασαν, μπήκε στη σχολή στοχεύοντας με το όπλο, απειλώντας τους ότι θα τους ρίξει.

Στη συνέχεια τον φυγάδευσαν τα ΜΑΤ τα οποία προχώρησαν σε ρίψεις κρότου λάμψης και ξυλοδαρμούς φοιτητών.

Σύμφωνα με μαρτυρία φοιτήτριας στο News247: «Ήταν περίπου 3 το μεσημέρι. Εμείς είχαμε διάλειμμα από το μάθημα και βρισκόμασταν στο προαύλιο. Εμφανίστηκε ένας τύπος με πολιτικά και ένα κράνος και επειδή σε κάποιους φάνηκε περίεργος, τον ρώτησαν αν είναι από την Ασφάλεια. Εκείνος στην αρχή δεν απαντούσε, αλλά όταν οι φοιτητές επέμεναν να ρωτούν τους είπε: Ναι ρε είμαι, τι θέλετε;” και άρχισε να τρέχει. Ξαφνικά βγάζει το όπλο. Αρχίσαμε όλοι να φωνάζουμε και να τρέχουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Το κρατούσε και σημάδευε προς φοιτητές. Επικράτησε πανικός. Φωνάζαμε “Έχει όπλο”».

Η αστυνομία από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της δίνει τη δική της εκδοχή: ο αστυνομικός σταμάτησε έξω από την ΑΣΟΕΕ για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. Εκεί δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ ο αστυνομικός διακομίσθηκε στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

«Έκανε ό,τι ορίζει ο νόμος»

Τη στήριξή του στην πράξη του αστυνομικού εξέφρασε ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, υιοθετώντας την εκδοχή της αστυνομίας. Μιλώντας στην κάμερα του Open TV είπε χαρακτηριστικά ότι ο συνάδελφός του έκανε «ό,τι προβλέπει ο νόμος».

«Τον προσέγγισαν, τον ρίξανε από τη μηχανή του, τον έσυραν μέσα. Έχει χτυπηθεί πολλές φορές. Τρώει ξύλο με στυλιάρια, με σιδερολοστούς, με πυροσβεστήρες για ώρα. Έκανε αυτό που του επιτρέπει ο νόμος. Πρόταξε το υπηρεσιακό του όπλο» τόνισε και πρόσθεσε:

«Απαγορεύεται αστυνομικός να προσεγγίζει πανεπιστήμιο; Δεν ήταν ένστολος, πήγε να πάρει ένα φιλικό του πρόσωπο. Άλλωστε, υπάρχουν εκατοντάδες αστυνομικοί που φοιτούν σε πανεπιστήμια. Τρελαινόμαστε όταν βλέπουμε ανακοινώσεις να υιοθετούν τους κουκουλοφόρους. Βλέπουμε έναν αστυνομικό να δέρνεται ανηλεώς» επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου