Δευτέρα, Απριλίου 27, 2020

Τελικά ο ιός είναι ευκαιρία «να τελειώνουμε με τον Τσίπρα»...





...ή μήπως η Ελλάδα έχει γεμίσει ρινόκερους;...

Με το φορτηγό της Πρωτοψάλτη να περνάει «τυχαία» από το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός να βγαίνει έξω -ξεκαρδισμένος από χαρά για το χάπενιγκ που οργάνωσε ο ανηψιός του -και δήμαρχος Αθήνας- κορυφώνεται η «επιτυχία» της κυβέρνησης στην μάχη για την πανδημία.

Ορισμένοι βέβαια σε μέσα ενημέρωσης -που...

δεν πήραν το πρώτο πακέτο για την «ενημέρωση»- εκφράζουν επιφυλάξεις για την επιτυχία να διαλύσεις μια οικονομία -αφού αυτό σε κάνει δημοφιλή. Είναι η στιγμή που βγαίνει ένα δεύτερο πακέτο για «ενημέρωση». Η ώρα που θα πρέπει να σκεφτούμε πώς γίνεται ένας πολιτικός που βγήκε υποσχόμενος ανάπτυξη 4% να είναι πιο δημοφιλής- αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις- υποσχόμενος ύφεση …μόνο 4%.

Η κυβέρνηση όντως τα πάει καλά στην επικοινωνία και η μάχη κερδήθηκε πριν ακόμα δοθεί. Ή καλύτερα ο Μητσοτάκης θάβγαινε «νικητής» σε κάθε περίπτωση. Οι θριαμβευτικές ανακοινώσεις για το πόσο ….λίγους νεκρούς έχουμε γίνονται πριν τελειώσει ο απολογισμός κι όταν γίνει οι κάμερες θα δείχνουν αλλού.


Η κυβέρνηση που θεωρεί δια στόματος του υπουργού ….Ανάπτυξης πως 400 ευρώ είναι πολλά για να ζήσεις ένα μήνα ανοίγει απλόχερα το πουγκί -12 δισ. σε πενήντα μέρες και δάνεια- σε επιχειρήσεις που θα έχουν επιζήσει. Μάλλον δεν πρόκειται για «καλές δουλειές για όλους», αλλά θα είναι πάλι επιτυχία και μάλιστα προεξοφλημένη.

Η ενημέρωση για τα άλλα θύματα της πανδημίας και το ολοκαύτωμα στην Οικονομία δεν θα υπάρξει ποτέ. Σ΄αυτό τον πόλεμο μετράνε πιο πολλοί οι νεκροί στην Ιταλία, συν το ότι «ευτυχώς που δεν ήταν στην κυβέρνηση ο Τσίπρας» -που μάλλον δεν έχει την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη για τους μακροχρόνιους άνεργους- και πιθανόν να έκανε …σπατάλες.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Λακόπουλου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου