Κυριακή, Μαΐου 24, 2020

Δεν ενδίδει ο Τζόνσον στις πιέσεις...



... για αποπομπή του Κάμινγκς...

Αντιστέκεται –τουλάχιστον προσώρας– ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, στις επιτακτικές φωνές που τον καλούν να ζητήσει την παραίτηση του στενού του συνεργάτη Ντόμινικ Κάμινγκς. Όπως είναι...

γνωστό, ο Κάμινγκς ταξίδεψε διανύοντας απόσταση 430 χιλιομέτρων.από το Λονδίνο στο σπίτι των γονιών του, στην κομητεία Ντέραμ, ενώ είχε συμπτώματα του κορονοϊού, αγνοώντας επιδεικτικά την καραντίνα που ήταν ήδη σε ισχύ.

Το γραφείο του Τζόνσον δήλωσε πως ο Κάμινγκς έκανε εκείνο το ταξίδι για να εξασφαλίσει ότι ο 4χρονος γιος του θα μπορούσε να φροντιστεί σωστά, καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη με τη νόσο COVID-19 και υπήρχε «μεγάλη πιθανότητα» να μολυνθεί κι ο ίδιος.

«Συμπεριφέρθηκα λογικά και νόμιμα», είπε ο Κάμινγκς σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του, αφού προηγουμένως τούς κάλεσε να παραμείνουν σε απόσταση 2 μέτρων, σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες. Ερωτηθείς για το εάν θα επανεξετάσει τη θέση του, απάντησε ξεκάθαρα: «Προφανώς όχι».

Μέλη του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ του Κάμινγκς. «Μπορώ να σας πω ότι ο πρωθυπουργός παρέχει στον κ. Κάμινγκς την πλήρη υποστήριξή του», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν γνωρίζει το πότε ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για αυτό το ταξίδι. Επίσης, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως οι ενέργειες του Κάμινγκς ήταν ήταν σύμφωνες με τις οδηγίες του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως οι εφημερίδες Guardian και Mirror –οι οποίες ήταν οι πρώτες που αποκάλυψαν την ιστορία– ανέφεραν επίσης πως ο Κάμινγκς ενδέχεται να έκανε και δεύτερο ταξίδι στη βόρεια Αγγλία, εν μέσω καραντίνας.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειες του Κάμινγκς έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου