Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Διέρρευσε στο Reuters το εκδικητικό προσχέδιο του Τραμπ: Απειλεί με ασφυξία τα social media μετά τον πόλεμο με το Twitter






Στοιχεία για την αναθεώρηση του νόμου που προστατεύει νομικά το Twitter, το Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το υλικό που ποστάρουν οι χρήστες διέρρευσαν στο Reuters.

Η εκτελεστική εντολή δεν είναι οριστική και μπορεί το περιεχόμενό της να αλλάξει, σύμφωνα με το προσχέδιο όμως που έχει περιέλθει σε γνώση του πρακτορείου:

Ζητά από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών να προτείνει και να διευκρινίσει τους κανονισμούς του νόμου που εξαιρεί τις online πλατφόρμες από νομική ευθύνη για ποσταρίσματα χρηστών τους. Η αλλαγή αυτή καθιστά τις εταιρίες πιο ευάλωτες σε μηνύσεις και αγωγές.


Ζητά επίσης από την Επιτροπή να εξετάσει αν οι πλατφόρμες των social media χρησιμοποιούν παραπλανητικές μεθόδους για να καθορίζουν το περιεχόμενό τους (επιλογή δημοσιευόμενων σχολίων, αναρτήσεων κλπ ) .

Προβλέπει την ενεργοποίηση ενός ειδικού εργαλείου από το Γραφείο Ψηφιακής Στρατηγικής του Λευκού Οίκου για να βοηθά τους πολίτες να αναφέρουν περιπτώσεις online λογοκρισίας. Τέτοιες περιπτώσεις θα υποβάλλονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Ομοσπονδιακή επιτροπή Εμπορίου, από την οποία ζητείται η ανάληψη δράσης.

Ζητά από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να συστήσει μία ομάδα εργασίας που θα εξετάζει κατά πόσο εφαρμόζονται οι πολιτειακοί νόμοι που εμποδίζουν τις online πλατφόρμες να εμπλέκονται σε άδικες και παραπλανητικές πράξεις. Η ίδια ομάδα εργασίας θα ελέγχει επίσης ή θα δημιουργεί λίστες παρακολούθησης χρηστών με βάση τη διαδραστικότητά τους με περιεχόμενο άλλων χρηστών.

Επίσης προβλέπει αναθεώρηση των κυβερνητικών δαπανών (διαφημίσεις) προς τα social media.

Με πληροφορίες από Reuters




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου