Σάββατο, Ιουνίου 27, 2020

Άδεια από τουρίστες τα νησιά...




Σε απόγνωση οι επαγγελματίες...

Aκρως απογοητευτική και δυσοίωνη δείχνει η κατάσταση στον τουρισμό με τους πράκτορες να κάνουν λόγο για ασήμαντη πληρότητα και μικρό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχει τουρίστας ούτε...

για δείγμα, ακόμη και στη Σαντορίνη, όπως παρουσιάστηκε και από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Open. Μάλιστα, οι κρατήσεις σε όσα ξενοδοχεία λειτουργήσουν δεν υπερβαίνουν το 8% για το προσεχές διάστημα. «Εχουμε μια πληρότητα 6% για όλο το καλοκαίρι. Σήμερα, θα έπρεπε η καλντέρα να είναι γεμάτη με 150 σκάφη για εκδρομές και δεν υπάρχει ούτε ένα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο OPEN TV ο ταξιδιωτικός πράκτορας στο νησί, Βαγγέλης Κοντονικολής.


Ενδεικτική είναι και η εικόνα που έρχεται από έξω, καθώς από τη μία οι πτήσεις από χώρες, όπως οι Βρετανία, Σουηδία, Ρωσία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία παραμένουν σε αναμονή και από την άλλη σε χώρες με τις οποίες οι πτήσεις ανοίγουν όπως η Γερμανία, από την οποία η Ελλάδα περιμένει επισκέπτες, τα ταξιδιωτικά γραφεία προωθούν κυρίως διακοπές εσωτερικού. Το μόνο πακέτο που διατίθεται προς το παρόν με προορισμό την Ελλάδα αφορά στα ξενοδοχεία της TUI στη Ρόδο. Στα Χανιά, μάλιστα, έχουν ήδη ενημερωθεί πως η TUI δεν θα πετάξει εκεί μέχρι και τον Αύγουστο.

Απογοητευμένοι και ανήσυχοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες στον τουρισμό, οι οποίοι δηλώνουν πως παρά τις ελκυστικές τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προς το παρόν ούτε επισκέπτες έχουν ούτε και κρατήσεις. Οι ιδιοκτήτες στηρίζουν πολλές από τις ελπίδες τους φέτος στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και στον Έλληνα επισκέπτη, όπως λένε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, χαμηλές πληρότητες, κλειστά τουριστικά καταλύματα και ανύπαρκτες προκρατήσεις ακόμη και για τον Αύγουστο είναι η γενική εικόνα στον κλάδο, λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων την 1η Ιουλίου. «Είναι σε ένα ποσοστό 15% της περσινής πληρότητας, τα νούμερα είναι απογοητευτικά» λέει στο Open TV ο Κώστας Μπίζας, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στην Πάρο.

Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν λάβει ούτε ένα βοήθημα από το κράτος. Όπως εξηγούν, σχεδόν καμία τουριστική μονάδα δεν κατάφερε να λάβει καν την επιστρεπτέα προκαταβολή.



Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου