Τρίτη, Ιουνίου 30, 2020

Όταν ο Τραμπ αποκάλεσε «ηλίθια» τη Μέρκελ – Η προβληματική συμπεριφορά του αμερικανού προέδρου





Πιο ψύχραιμη η Άνγκελα Μέρκελ από την Τερέζα Μέι στα τερτίπια του αμερικανού προέδρου

Μια άγνωστη πτυχή του χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ αποκαλύπτει νέα έκθεση του Καρλ Μπερνστάιν για το αμερικανικό δίκτυο CNN. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει στην έκθεση, επικαλούμενος πηγές από τον Λευκό Οίκο αλλά από την υπηρεσία πληροφοριών, ο αμερικανός πρόεδρος είχε την τάση να είναι πολύ φιλικός με τους άνδρες ηγέτες άλλων κρατών και αγενέστατος έως άκρως επιθετικός με τις γυναίκες.

Μάλιστα, στον Μπερνστάιν μεταφέρθηκε ότι η συγκεκριμένη πτυχή της συμπεριφοράς του Τραμπ αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ γιατί οφειλόταν στο γεγονός ότι ήταν απροετοίμαστος όταν καλείτο να συνομιλήσει με γυναίκες αρχηγούς κρατών.

«Ο πρόεδρος ήταν πολύ συχνά παραληρηματικός. Περισσότεροι από δώδεκα αξιωματούχοι είτε άκουσαν τις τηλεφωνικές κλήσεις του προέδρου σε πραγματικό χρόνο είτε τους δόθηκαν λεπτομερείς περιλήψεις και εκτυπώσεις καταγραφής ανεπεξέργαστων κειμένων των κλήσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους, ανέφεραν οι πηγές του CNN. Οι πηγές μίλησαν επανειλημμένα στο CNN τους τελευταίους τέσσερις μήνες, μέχρι και τον Ιούνιο», αναφέρει αρχικά ο Μπερνστάιν και στη συνέχεια αποκαλύπτει ιδιαίτερα πιπεράτες λεπτομέρειες που ακούγονται απίστευτες.

Μέρκελ και Μέι τα «θύματά του»

Θα περίμενε κανείς ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα αντιμετώπιζε την Άνγκελα Μέρκελ με ιδιαίτερο σεβασμό δεδομένου ότι πρόκειται για την πιο δυναμική γυναίκα αρχηγό κράτους στην Ευρώπη και ίσως και στον κόσμο. Κι όμως.

Σύμφωνα με τον Μπερνστάιν ο αμερικανός πρόεδρος την αποκάλεσε «ηλίθια» στο τηλέφωνο ενώ ήταν πολύ επιθετικός και κατά την επίσκεψή της στον Λευκό Οίκο με τη γερμανίδα καγκελάριο να αντιμετωπίζει τη συμπεριφορά αυτή με απόλυτη ψυχραιμία.



Διαφορετική αντιμετώπιση στα τερτίπια του Τραμπ φέρεται να είχε η Τερέζα Μέι, την οποία ο αμερικανός ηγέτης φέρεται να χαρακτήριζε άνευρη, φοβισμένη και αδύναμη. Η τέως βρετανίδα πρωθυπουργός περισσότερο δεχόταν το μπούλινγκ που ασκούσε πάνω της ο Τραμπ παρά αντιδρούσε και προτιμούσε να έχει παθητική στάση χωρίς όμως να ναι ήρεμη όπως η Μέρκελ.

Ο δάσκαλός του

Εκεί που ο Τραμπ έβρισκε τον δάσκαλό του ήταν όταν είχε απέναντί του τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ρώσος ηγέτης μάλλον ένιωθε πολύ πιο ασφαλής στις μεταξύ τους συναντήσεις ή τις τηλεφωνικές επικοινωνίες από τον Τραμπ που με τη σειρά του προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κερδίσει τη συμπάθεια του. Για να το πετύχει μάλιστα αυτό, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, ειρωνευόταν και μείωνε παλαιότερους αμερικανούς προέδρους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου