Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2020

Κατέθεσε ως ύποπτη για την υπόθεση Novartis η Ελένη Τουλουπάκη





Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων έδωσαν -σύμφωνα με πληροφορίες- ενώπιον των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη, η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.


Οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί έδωσαν εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis. Συγκεκριμένα, Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα, στα οποία αρνούνται τις κατηγορίες και προσκόμισαν στοιχεία και έγγραφα για να τις αντικρούσουν.

Μεταξύ άλλων, έδωσαν εξηγήσεις για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης. Πρότειναν και μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι ήδη εξετάστηκαν.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου αυτήν την περίοδο μελετούν το σύνολο των στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει. Βέβαια, η προκαταρκτική εξέταση, δεν θα ολοκληρωθεί με την αποτίμηση αυτού του υλικού καθώς ένας νέος κύκλος ερευνών ανοίγει μετά τα απόρρητα έγγραφα του FBI που ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Γ. Αγγελής κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αλλά και στους δύο αντεισαγγελείς που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο κ. Αγγελής να κληθεί σε νέα κατάθεση ενώ και οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί θα κληθούν εκ νέου για να λάβουν γνώση και αυτών των εγγράφων και να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις.

Οι εξηγήσεις των εισαγγελικών λειτουργών και όλα τα άλλα στοιχεία (καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης κ.λπ) διαβιβάστηκαν σήμερα (03.06.2020) στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ενώ παράλληλα οι δύο αντεισαγγελείς υπέβαλαν αίτημα στην Επιτροπή να τους διαβιβάσει όσα στοιχεία-υλικό έχουν συλλέξει από τη δική τους έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου