Σάββατο, Ιουλίου 11, 2020

Άθλια σκευωρία: Ποινική δίωξη στον αστυνομικό που προστάτευσε 67χρονο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από την επίθεση της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» (ενημέρωση - βίντεο)





Η στημένη κατηγορία «για απελευθέρωση κουκουλοφόρου» κατά του (αποσπασμένου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ) αστυνομικού που παρενέβη για να σώσει από κακοποίηση το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελο Γκόγκογλου αποδομείται πλήρως από το οπτικό υλικό - Ωστόσο, η Εισαγγελέας...άσκησε το Σάββατο ποινική δίωξη για «ελευθέρωση κρατουμένου» σε βάρος του αστυνομικού ο οποίος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο όπου θα δικαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου






Παρά τις μαρτυρίες και το οπτικό υλικό (βλέπε παρακάτω), η Εισαγγελέας άσκησε το μεσημέρι του Σαββάτου 11/7 ποινική δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου σε βάρος του Πέτρου Γαλατσάτου, αποσπασμένου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικού που κατηγορείται ψευδώς ότι δήθεν εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή την περασμένη Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας.

Ο αστυνομικός αρνείται την πράξη που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι τα πραγματικά γεγονότα είναι εντελώς αντίθετα από αυτά που περιγράφει ο συνάδελφος του από την ομάδα «Δράση», παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο όπου θα δικαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αστυνομικός, αποσπασμένος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν στην πορεία στο πλαίσιο των καθηκόντων του προκειμένου να προστατεύσει στελέχη του κόμματος, από ενδεχόμενη επίθεση. Σύμφωνα με τον Π. Γαλατσάτο, δεν υπήρξε καν πρόθεση σύλληψης διαδηλωτή από τον συνάδελφο του, συνεπώς ούτε και παρεμπόδιση του.

Στα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συγκέντρωση συμπαράστασης στον αστυνομικό - θύμα μίας πρωτοφανούς σκευωρίας.

Τον επιβεβαιώνουν τα βίντεο

Δυο ακόμη βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από την ιστοσελίδα «Law & Order» αποδομούν τους (κραυγαλέα ψευδείς) ισχυρισμούς του ΣΕΦΕΕΑ (Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής) και του αστυνομικού της «Δράση» και δικαιώνουν απόλυτα τον Π. Γαλατσάτο.
Από τα βίντεο δεν προκύπτει ουδεμία χειροδικία σε βάρος των συναδέλφων του -αντιθέτως εκείνος επιτελώντας το καθήκον του (αφού βρισκόταν εκεί εν υπηρεσία -κι όχι εκτός αυτής, όπως ανέφερε στην ανάρτησή της η ΣΕΦΕΕΑ- ως φρουρός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικό της ΔΡΑΣΗΣ όταν επιχείρησε να επιτεθεί στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και τον 67χρονο συνταξιούχο έμπορο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Άγγελο Γκόγκογλου.
Αυτός ήταν, όπως φαίνεται, ο υποτιθέμενος «κουκουλοφόρος» που γλίτωσε τον σοβαρό τραυματισμό χάρη στην παρέμβαση του αστυνομικού Πέτρου Γαλατσάτου.
Αβίαστα εξάλλου παρατηρεί κανείς ότι δεν υπάρχει κανείς κουκουλοφόρος παρών στο περιστατικό και ότι κατά την διάρκειά του δεν πραγματοποίησε καμία πράξη βίας. Παρόλα αυτά και όπως ήταν αναγκασμένοι μετά την μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του οι συνάδελφοί του της Κρατικής Ασφάλειας στην οποία ο υπαστυνόμος Πέτρος Γαλατσάτος παρουσιάστηκε αυτοβούλως το απόγευμα, συνέταξαν σε βάρος του δικογραφία με την κατηγορία της απελευθέρωσης κρατουμένου (!) με συνέπεια να παραμείνει στα κρατητήρια της Ασφάλειας ώστε σήμερα,  Σάββατο (11/07), να οδηγηθεί ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών και από εκεί στο Αυτόφωρο. Στα δικαστήρια πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης. 
Γ. Ραγκούσης: Ζητήστε συγγνώμη από τον αστυνομικό που συκοφαντείτε, να κάτσουν στο σκαμνί όσοι διέδωσαν τις ψευδείς πληροφορίες
Μέτα το αδιάψευστο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με το δήθεν συμβάν με αστυνομικό που υπηρετεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος δήθεν απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε το πρωί του Σαββάτου 11/7 τα αυτονόητα από προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον κ. Χρυσοχοΐδη προσωπικά.
Συγκεκριμένα, με δήλωσή του, ο Γ. Ραγκούσης καλεί από τους κυβερνώντες «να ανακαλέσουν τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους, να ζητήσουν συγγνώμη δημοσίως από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ καθώς και από τον συγκεκριμένο Αστυνομικό» (σ.σ.: τον Π. Γαλατσάτο). Επίσης, απαιτεί «να στραφούν αμέσως εναντίον όσων διέδωσαν αυτές τις ψευδείς πληροφορίες, παραβιάζοντας και τον Ποινικό Κώδικα και τη σχετική με την Αστυνομία Νομοθεσία και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΛΑΣ» (διαβάστε αναλυτικά).
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «χυδαίο ψέμα» ενώ παράλληλα κατήγγειλε τον «κατασταλτικό εκτροχιασμό που εκδηλώθηκε χθες στο Σύνταγμα και στους δρόμους γύρω από αυτό». Σημείωνε ακόμη η Κουμουνδούρου πως τα γεγονότα λαμβάνουν νέες διαστάσεις «με το πλαστό αφήγημα περί ''αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου'', το οποίο έλαβε και υπηρεσιακές προεκτάσεις».

Η μαρτυρία του Άγγελου Γκόγκογλου

«Προφανώς ούτε κουκουλοφόρος υπήρχε, ούτε σημειώθηκε κάποια επιθετική ενέργεια κατά της Αστυνομίας», τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελος Γκόγκογλου μιλώντας την Παρασκευή σε ΜΜΕ:
«Στήνουν μια σκευωρία με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Γκόγκογλου εξηγώντας το συμβάν που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί με διαφορετικό τρόπο.
«Ένα μηχανάκι με αστυνομικό ερχόταν κατά πάνω μου. Την τελευταία στιγμή με τράβηξε πίσω ο Πέτρος Γαλατσάτος που ήταν δίπλα μου και γλίτωσα. Ακολούθησαν σπρωξίματα. Διαμαρτυρήθηκα» λέει και προσθέτει πως οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν αδικαιολόγητα με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Με την εικόνα από το περιστατικό να παίζει στις οθόνες, ο κ. Γκόγκογλου σημείωσε πως «δεν υπήρχε κανένας κουκουλοφόρος εκεί», καταγγέλλοντας πως «στήθηκε μια ολόκληρη παραφιλολογία με ψεύδη και συκοφαντίες».

Κρύβεται ο Χρυσοχοϊδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, γνωρίζοντας προφανώς το μέγεθος της αθλιότητας, αρνήθηκε την Παρασκευή να δει αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ (με Π. Σκουρλέτη, Θ. Δρίτσα, Δ. Τζανακόπουλο, Π. Ρήγα) για την επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στην ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα. «Μια επιλογή απόλυτα συμβατή με τη βία στους δρόμους και με τη βία των νόμων αυτής της κυβέρνησης» έγραψε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στα social media.
Kατά την εκδοχή του υπουργείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης, δεν αρνήθηκε να συναντηθεί με τον γραμματέα της Κ.Ε και βουλευτή Επικρατείας, του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Πάνο Σκουρλέτη, αλλά, ενώ δέχτηκε να συναντηθεί με τον κ. Σκουρλέτη, εκείνος επέμενε να συμμετέχουν στην συνάντηση οι βουλευτές Θεόδωρος Δρίτσας και Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο πρώην αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, ως μέλη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, «κάτι που ο υπουργός δεν έκανε δεκτό, γι' αυτό η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε».
Είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας να τοποθετηθεί ο αρμόδιος υπουργός, τόσο για τη σκευωρία κατά του «αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που απελευθέρωσε συλληφθέντα κουκουλοφόρο», όσο και για τις μαρτυρίες και το οπτικοακουστικό υλικό, που καταδεικνύουν ότι τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του έτυχαν «ειδικής μεταχείρισης» από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη βίαιη διάλυση της διαδήλωσης της Πέμπτης 9/7 από τις δυνάμεις καταστολής.
Θυμίζουμε ότι η Κουμουνδούρου, από το ίδιο κιόλας βράδυ, ζήτησε την παραίτηση Χρυσοχοΐδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου