Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2020

Το ζεύγος Μητσοτάκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι εμβληματικοί Στύλοι του Ολυμπίου Διός (pics)





Ξεχωριστές παρουσίες είχε η κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης στον ναό του Ολυμπίου Διός.




Στην εκδήλωση το παρών έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης με την σύζυγό του Μαρέβα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με φόντο τους Στύλους του Ολυμπίου, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του κέντρου της Αθήνας.

Η εξάμηνη Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη χώρα μας έχει ως κεντρικό θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας την εποχή της πανδημίας.




Η ελληνική προεδρία πραγματοποιείται, άλλωστε, σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος των προγραμματισμένων δράσεών της να πραγματοποιείται ψηφιακά (E-Chairmanship).



Μέσα στο τόσο ασυνήθιστο και διαφορετικό πλαίσιο, η προεδρία θεωρεί ακόμη πιο επιτακτικό να αναδειχθούν οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της αποστολής του Συμβουλίου της Ευρώπης: Η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου