Σάββατο, Αυγούστου 01, 2020

Από Αύγουστο… χειμώνας: Μέσα σε λίγα λεπτά η βροχή διαδέχθηκε τον καύσωνα





Ξαφνική η αλλαγή του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας


H Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) είχε προειδοποιήσει για ξαφνική αλλαγή του καιρού και ήδη το Σάββατο (01/08) – όπως αναμενόταν – σε πολλές περιοχές της χώρας έντονες βροχές διαδέχθηκαν τον καύσωνα. Όπως στη Θεσσαλία, στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας και στην Πελοπόννησο. Βροχή έπεσε και στην Αθήνα.

Η ΕΜΥ είχε «μιλήσει» από την Παρασκευή (31/07) για καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να παραμένει, όμως, σε υψηλά επίπεδα (μόνο σε περιοχές με υψόμετρο έχει σημειώσει πτώση), και έτσι η αστάθεια να παίρνει πιο άγρια μορφή.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο Νεοχώρι Καρδίτσας το μπουρίνι ήταν έντονο. Στο κέντρο της Λάρισας, λίγο πριν τις 16:00 ξεκίνησε να βρέχει.




Δείτε εικόνα από το ξαφνικό μπουρίνι στην Αθήνα (πηγή: eurokinissi.gr):





Έπεσαν δένδρα

Η ξαφνική ανεμοθύελλα που συνοδεύτηκε και από δυνατή βροχή το απόγευμα του Σαββάτου (01/08) προκάλεσε ήδη τα πρώτα προβλήματα στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, όπου, σύμφωνα με το «paidis.com, δένδρα έπεσαν στο δρόμο διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Κάτοικοι, όπως ανέφεραν, ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές και την αστυνομία και περιμένουν την άμεση ανταπόκρισή τους για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Δείτε φωτογραφίες από το paidis.com:



Δείτε φωτογραφίες από τη Λάρισα, όπου οι κάτοικοι μαζί με τον ήλιο και τη ζέστη είδαν… βροχή (πηγή: tinealarissa.gr):





(πληροφορίες από paidis.com, tinealarissa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου