Κυριακή, Σεπτεμβρίου 20, 2020

Σ’ αυτές τις περιοχές κλείνουν τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός» και του κορονοϊού





Τι αποφάσεις πάρθηκαν για το Μουζάκι Καρδίτσας και την Πέλλα

Κλειστά θα είναι τα σχολεία τη Δευτέρα (21/09) και την Τρίτη (22.09) στον Δήμο Μουζακίου, λόγω της φονικής κακοκαιρίας «Ιανός», που έπληξε την περιοχή της Καρδίτσας. Λόγω κορονοϊού και των έκτακτων μέτρων, θα είναι κλειστά όλα...

τα σχολεία στην Πέλλα μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.


Πιο συγκεκριμένα, όσο αφορά στην Καρδίτσα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Μουζακίου δεν θα ανοίξουν για τις δύο επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο των περιοχών του δήμου, κάνοντας δυσχερή έως αδύνατη τη μετακίνηση των μαθητών.

Εν τω μεταξύ, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.


Σημειώνεται ότι την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων από τις 14 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου είχαν αποφασίσει, κατόπιν των τελευταίων αποτελεσμάτων ιχνηλάτησης κρουσμάτων κορονοϊού και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων.



Νωρίτερα το Σάββατο (12/09), είχε γίνει γνωστό ότι κανονικά θα λειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα (14/09), οι σχολικές μονάδες του Νομού Πέλλας, σύμφωνα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την αυξημένη εμφάνιση κρουσμάτων του κορονοϊού και τα εκτακταμέτρα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου