Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2020

Δανία: Προσπάθησε να αποδράσει ο εφευρέτης που διαμέλισε δημοσιογράφο στο υποβρύχιο




Ο Πίτερ Μάντσεν είχε ακινητοποιηθεί σε παρκάκι από αστυνομικές δυνάμεις και, τελικά, συνελήφθη - Φορούσε κάτι που έμοιαζε με ζώνη εκρηκτικών

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στην αστυνομία της Δανίας όταν ενημερώθηκε ότι ο Πίτερ Μάντσεν, ο εφεύρετης που έχει καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ σε υποβρύχιο, απέδρασε απο τη φυλακή που κρατείται.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες κατάφεραν να εγκλωβίσουν σε ένα παρκάκι τον Μάντσεν και, τελικά, τον συνέλαβαν λίγο μετά τις 14:00 (ώρα Ελλάδας). Προηγουμένως, διαπραγματευτές προσπαθούσαν να συνεννοηθούν μαζί τους καθώς ο Μάντσεν υποστήριζε ότι είχε στην κατοχή του εκρηκτικό μηχανισμό.


Η Αστυνομία της Κοπεγχάγης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το γεγονός αργότερα, στη διάρκεια της ημέρας.

Στο σημείο βρέθηκε και όχημα με ειδικό εξοπλισμό για την εξέταση περιστατικών που σχετίζονται με χημικά, ενώ αστυνομικά οχήματα περικύκλωσαν πλήρως το σημείο που βρισκόταν ο Μάντσεν.




Στις φωτογραφίες που έδωσαν δανέζικα μέσα ενημέρωσης φαινόταν ο Μάντσεν να είναι στο έδαφος φορώντας κάτι που μοιάζει με ζώνη εκρηκτικών ενώ ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές τον σημαδεύουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη.






Κατά πληροφορίες ο Μάντσεν κατάφερε να φύγει από τη φυλακή, απειλώντας τους σοφρωνιστικούς υπαλλήλους με αντικέιμενο που θύμιζε όπλο λέγοντας επίσης ότι έχει στην κατοχή του και εκρηκτικό μηχανισμό. Μάλιστα, είχε πάρει σαν όμηρο και μια ψυχολόγο, απειλώντας πως θα τη σκοτώσει, κρατώντας αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο.

Σύμφωνα με στοιχεία ανθρώπων που γνωρίζουν τον Μάντσεν... «ο δολοφόνος έχει περάσει πολύ χρόνο στο εργαστήριο της φυλακής. Αν του στερήσεις αυτή τη δυνατότητα, τότε είναι σα να του παίρνεις τη ζωή. Έχει τέτοια γνώση της φυσικής και της χημείας, ώστε είναι σε θέση να δημιουργήσει μια βόμβα, αν και δεν γνωρίζω κατά πόσο θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο μέσα στους τέσσερις τοίχους της φυλακής».

Το σημείο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί ο Μάντσεν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη φυλακή στην οποία εκτίει ποινή ισοβίων.


Η δημοσιογράφος Κιμ Βαλ που δολοφόνησε ο Μάντσεν

Το έγκλημα που σόκαρε τη Δανία

Η σορός της Κιμ Βαλ είχε εντοπιστεί τον Αύγουστο του 2017 λίγες ημέρες μετά την επιβίβασή της στο υποβρύχιο του Δανού εφευρέτη προκειμένου να του μιλήσει ενόψει ρεπορτάζ που ετοίμαζε για το πρόσωπό του.

Δύτες είχαν βρει σε μια τσάντα στο βυθό της θάλασσας το κομμένο κεφάλι της Βαλ, κομμάτια του σώματός της και τα ρούχα της.

Ο Μάντσεν μέχρι την καταδίκη του άλλαξε πολλές φορές την εκδοχή του εγκλήματος πριν να υποστηρίξει τελικά οτι η άτυχη δημοσιογράφος είχε πεθάνει σε ατύχημα με διαρροή αερίου.

Οι ιατροδικαστές και τα εγκληματολογικά εργαστήρια απέδειξαν ότι η Βαλ δολοφονήθηκε είτε με στραγγαλισμό είτε επειδή κάποιος της έκοψε το λαιμό καθώς και ότι ο Μάντσεν την είχε μαχαιρώσει στα στήθη και τα γεννητικά όργανα είτε με μαχαιρι είτε με κατσαβίδι.

Η δικαστής που καταδίκασε τον εκκεντρικό εφευρέτη έκανε λόγο για μια «κυνική και προγραμματισμένη σεξουαλική επίθεση και μια άγρια δολοφονία μιας γυναίκας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου