Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2020

Συνέντευξη της Όλγας Κεφαλογιάννη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΚΟΝΤΡΑ

 

 Όλγα Κεφαλογιάννη: Έχει νέα σχέση η Κρητικιά πολιτικός; - Lifestyle - Νέα  Κρήτη

Η στρατηγική της Ελλάδας, ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, απέναντι στην Τουρκία, είναι εκείνη των συμμαχιών και της ενεργοποίησης του διπλωματικού κεφαλαίου, υπογράμμισε χθες βράδυ η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KONTRA, με τον Γιώργο Μελιγγώνη. Η χώρα οφείλει να εξαντλήσει κάθε διπλωματική δίοδο με την Τουρκία, τόνισε η

βουλευτής Α’ Αθηνών αλλά «δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να καθίσουμε σε ένα τραπέζι διαλόγου εάν συνεχίζονται οι προκλήσεις από την τουρκική πλευρά». 


Οι κυρώσεις παραμένουν στο τραπέζι, ξεκαθάρισε η κα Κεφαλογιάννη, καθώς η Τουρκία το τελευταίο διάστημα είναι προκλητική και επιθετική και λειτουργεί σε «μία λογική μεσοπολέμου. Την βλέπουμε να λειτουργεί σε μία προσπάθεια να γίνει ηγεμόνας στην ευρύτερη περιοχή μας». Η Ελλάδα έχει κινηθεί εξαιρετικά σε διπλωματικό επίπεδο επεσήμανε η πρώην υπουργός και τόνισε πως αποτελεί θετικό μήνυμα το αίσθημα εθνικής ομοψυχίας που προέκυψε μετά την ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων από τον υπουργό εξωτερικών. 

Όσον αφορά το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης η βουλευτής δήλωσε συγκεκριμένα «Θα πρότεινα μεγαλύτερη προσοχή και λιγότερους βερμπαλισμούς από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η Ελλάδα έχει εθνική κυριαρχία που φτάνει μέχρι τα χωρικά της ύδατα και έχει και κυριαρχικά δικαιώματα. Ένα από αυτά τα δικαιώματά της είναι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης από τα 6 ναυτικά μίλια στα 12. Αυτό είναι ένα δικαίωμα το οποίο η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν έχει απεμπολήσει. Σε καμία περίπτωση δεν το έχει ξεχάσει και σε κάθε περίπτωση μπορεί σε οποιαδήποτε στιγμή, μονομερώς, να το ασκήσει.».

Η κα Κεφαλογιάννη κατέστησε σαφές πως το θέμα με την Τουρκία δεν είναι ένα διμερές θέμα αλλά ένα ζήτημα «που έχει να κάνει και με την Ευρώπη και με την αστάθεια που δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου». Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ελλάδα δεν είναι αδιάλλακτη, «είναι εδώ και έτοιμη να καθίσει σε ένα τραπέζι να ξεκινήσει διερευνητικές επαφές, εκεί από όπου σταμάτησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου