Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2020

«Επιτελική» σύγχυση




Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς ειρωνεύεται την κυβέρνηση με τον χαρακτηρισμό «επιτελικός», θέλοντας να αποδομήσει το «αφήγημα» του «επιτελικού κράτους», κάθε φορά που παρατηρούνται δυσλειτουργίες στην κυβερνητική μηχανή.

Όμως, στην περίπτωση δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, το επιτελικό μπάχαλο είναι... κυριολεκτικό: ο λόγος για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου, που... έμπλεξαν τα επιτελεία τους!


Και εξηγούμαι: ο μεν Ευκλείδης επέλεξε συνεργάτες με τη βεβαιότητα ότι θα διαχειρίζεται ο ίδιος το χαρτοφυλάκιο της Οικονομίας, που όμως έχασε μετά το «άδειασμα» Τσίπρα.

Η δε Έφη είχε συγκροτήσει επιτελείο με την βεβαιότητα ότι θα παραμείνει η «ειδική» επί των εργασιακών και του Ασφαλιστικού, ωστόσο βρέθηκε... «σκιώδης υπουργός» Οικονομικών και οι συνεργάτες της δεν έχουν ιδέα από οικονομικά!

Σημειωτέον ότι η ιδέα για «τράμπα» δεν προχωρά, καθώς μεταξύ Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου επικρατεί... χαμηλό βαρομετρικό, αφού ο πρώην «τσάρος» θεωρεί ότι η Αχτσιόγλου δέχθηκε να την χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας για να τον «αδειάσει».

Κατά συνέπεια, επειδή αμφότεροι έχουν επιλέξει συνεργάτες της απολύτου εμπιστοσύνης τους, προφανώς ο Τσακαλώτος δεν θα εμπιστευθεί τους ανθρώπους της Αχτσιόγλου και τούμπαλιν. Μπέρδεμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου