Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2020

«Εθελοντή» βαφτίζει η κυβέρνηση τον εκλεκτό του Μαξίμου με το βαρύ ποινικό παρελθόν




Το μεσημέρι του Σαββάτου …θυμήθηκε να απαντήσει στην αποκάλυψη εδώ και ημέρες για τον πρώην αστυνομικό με… πλούσιο ποινικό μητρώο, ο οποίος τοποθετήθηκε– (χωρίς ΦΕΚ!) – στην επιτροπή που θα εξετάζει και θα εισηγείται για έργα 2,5 δισ. που αφορούν τους ΟΤΑ

Το μεσημέρι του Σαββάτου …θυμήθηκε να απαντήσει στην αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών εδώ και ημέρες, όπου αναφερόταν πως ο Θεοδόσης Μούγιος, με βαρύ ποινικό παρελθόν και διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, φαίνεται πως «έλυνε και έδενε» στο υπουργείο Εσωτερικών.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείτα ιη ΕφΣυν, ο κ. Μούγιος βρέθηκε στη θέση του με εντολή από το μέγαρο Μαξίμου και ειδικότερα από το γραφείο του διευθυντή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος γνώριζε περί τίνος πρόκειται και προκειμένου να μη «χρεωθεί» τον συνεργάτη, τον «έσπρωξε» στο γραφείο του υφυπουργού του, Θ. Λιβάνιου. Ο Θ. Μούγιος, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει διατελέσει σύμβουλος του υφυπουργού Εσωτερικών και στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για υποθέσεις υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας και απιστίας, καθώς και με διετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

Ήταν «απλός εθελοντής» (!), τον έδιωξαν κατόπιν εορτής

Με μια μάλλον κωμική απάντηση, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, περνά φαινομενικά στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας με τη φράση «άνθρακες ο θησαυρός» τις αποκαλύψεις της ΕφΣυν, πλην όμως παραδέχεται τελικά την παρουσία καιτη δραστηριοποίηση του Θ. Μούγιου, τον οποίο βαφτίζει «εθελοντή». Προσθέτει δε πως «στις 9 Οκτωβρίου, όταν περιήλθαν σε γνώση του γραφείου του σχετικές πληροφορίες, απομακρύνθηκε αμέσως και όπως ήταν φυσικό διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του»

Ο Θ. Μούγιος (δεξιά ) δίπλα στον υφυπουργό Θ. Λιβάνιο

Ο Θ. Λιβάνιος, λοιπόν, υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν ένας από τους εθελοντές που είχαν παρουσία στο γραφείο του. Αναφέρει ότι το παρελθόν του ήταν παντελώς άγνωστο, τόσο στον ίδιο, όσο και στο υπόλοιπο πολιτικό γραφείο. «Δεν διορίστηκε σε καμία θέση, όπως εύκολα οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει, και δεν είχε λάβει καμία οικονομική απολαβή κατά το διάστημα της παρουσίας του», σημειώνει ο υφυπουργός Εσωτερικών. Δηλώνει ακόμη, ότι αρκετές ημέρες πριν από το δημοσίευμα και συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου, όταν περιήλθαν σε γνώση του γραφείου του σχετικές πληροφορίες, απομακρύνθηκε αμέσως και όπως ήταν φυσικό διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του.

«Σε τρεις συνέχειες η εφημερίδα επιμένει να αποδεικνύει ότι ο θησαυρός που υποτίθεται ότι ανακάλυψε, δεν είναι τίποτα παραπάνω από άνθρακες», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Λιβάνιος, πλην όμως δεν δίνει καμιά πειστική εξήγηση πως μπαινοβγαίνουν στο γραφείο του τέτοιου τύπου… εθελοντές.
ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιες δουλειές τους κάνει;»

«Με βάση σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών προκύπτουν ακόμα περισσότερα ερωτήματα για στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου, Θεοδόση Μούγιο», σχολίασε νωρίτερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας:

«Η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τον κ. Μούγιο – ο οποίος δεν έχει ΦΕΚ και πρέπει να μας ενημερώσουν πώς πληρώνεται – στην επιτροπή που θα εξετάζει και θα εισηγείται για έργα 2,5 δισ. που αφορούν τους ΟΤΑ. Άλλοτε εμφανίζεται ως νομικός και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος του κ. Λιβάνιου, αλλά χωρίς ΦΕΚ.

Συμπτωματικά, ο κ. Μούγιος σύμφωνα με το ρεπορτάζ αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Έχει εναντίον του καταδικαστικές αποφάσεις, μεταξύ άλλων, για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της πλαστογραφίας, και του έχει ασκηθεί νέα ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί “δήλωσης και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης βουλευτών δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων¨».

Και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Καταλαβαίνουμε ότι στο επιτελικό κράτος των Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη μπαίνουν και από τα παράθυρα στο δημόσιο. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για τον κύριο με τον μισό ποινικό κώδικα που έβαλαν τοποτηρητή στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ποιες δουλειές τούς κάνει;»






ΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου