Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2020

Φανατικοί ισλαμιστές έκαψαν φωτογραφίες του Μακρόν στην Ομόνοια (video)




Φώναζαν «Αλλαχού Ακμπάρ»

Λίγες ώρες πριν από τις αιματηρές επίθεση στη Βιέννη με άρωμα τρομοκρατίας από συγκεκριμένους δράστες, το «Star» παρουσίασε ένα βίντεο, στο οποίο φαίνονται φανατικοί ισλαμιστές συγκεντρωμένοι στο κέντρο της Αθήνας να να καίνε φωτογραφίες του Εμανουέλ Μακρόν φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ» δηλαδή «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με το «Star», η συγκέντρωση των ισλαμιστών έγινε πριν από λίγες μέρες στην οδό Γερανίου στην Ομόνοια και σε αυτή συμμετείχαν κυρίως Πακιστανοί και Ιρακινοί. Η ενέργεια τους να κάψουν φωτογραφίες του γάλλου προέδρου, προκάλεσε ανησυχία και τράβηξε την προσοχή των υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς ήδη η Γαλλία αποτελεί στόχο.

Σημειώνεται ότι μουσουλμάνοι από το Ιράκ σχεδίαζαν την Κυριακή (01/11) να κάνουν πορεία προς τη γαλλική πρεσβεία, η οποία απαγορεύτηκε, ενώ το ίδιο συνέβη και για την Τρίτη (03/11). Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της αστυνομίας, η απαγόρευση έγινε για σοβαρούς λόγους δημόσιας ασφάλειας και πιθανή διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Σημειώνεται ότι συναγερμός είχε σημάνει σε Αθήνα και Λευκωσία, μετά την προειδοποίηση «βόμβα» του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Νίκο Αναστασιάδη. Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», κατά τη διάρκεια της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη (21/10) στη Λευκωσία, ο Αλ Σίσι προειδοποίησε τον έλληνα πρωθυπουργό και τον κύπριο Πρόεδρο για την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον τρόπο που αυτή χρησιμοποιείται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «Al-Jazeera» υπογράμμισε: «Κατανοώ τα αισθήματα των Μουσουλμάνων για τα σκίτσα του Μωάμεθ. Δεν έχω πρόβλημα με καμία θρησκεία, η Γαλλία μάχεται ενάντια στην τρομοκρατία στο όνομα του Ισλάμ».

Μετά και τα όσα έχουν συμβεί στη χώρα (έγιναν άλλες τέσσερις συλλήψεις), με τον χαμό του γάλλου εκπαιδευτικού Σαμιέλ Πατί (Samuel Paty), που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι, τήρησαν σήμερα (Δευτέρα) τα σχολεία της επικράτειας.

Ύστερα από τη διαμάχη και του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Γαλλία, τον Εμανουέλ Μακρόν και το περιοδικό «Charlie Hebdo».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου