Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2020

«Θύελλα» στην Ευρωβουλή – Έδωσαν τον λόγο στον καταδικασμένο Λαγό (video)





Στις «μαύρες» ημέρες της Ευρωβουλής καταχωρείται η σημερινή, καθώς ενάμιση μήνα μετά την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου επέτρεψε στον φυγόδικο ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό και ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να πάρει τον λόγο και να τοποθετηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λαγός όφειλε να βρίσκεται στη φυλακή, ωστόσο εκμεταλλευόμενος την ασυλία του ως ευρωβουλευτής, διέφυγε τη σύλληψη και κυκλοφορεί ελεύθερος στις Βρυξέλλες.

Το εν λόγω περιστατικό σημειώθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με την τουρκική κλιμάκωση της έντασης στα Βαρώσια της Κύπρου και τις παράνομες ενέργειες της γειτονικής χώρας.

Το γεγονός καταδίκασε με παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «ημέρα-ντροπή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Σήμερα είναι ημέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δώσατε τον λόγο σε έναν καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έχει κάνει δολοφονίες. Ντροπή», είπε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ανακοίνωσε στις 11 Νοεμβρίου πως παρελήφθη το αίτημα των ελληνικών αρχών για άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού μετά τη δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή. Το δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή 13 ετών και 8 μηνών στον Γιάννη Λαγό, ως μέλος του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης. Το αίτημα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παίρνει τον δρόμο του στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και, σύμφωνα με τη διαδικασία, ενώ αναμένεται να διαβιβαστεί στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Ενωσης, που σε επόμενη Ολομέλεια θα αποφασίσει για την άρση του Γιάννη Λαγού.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατήγγειλε την «απαράδεκτη ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να δώσει το λόγο στον καταδικασμένο σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», ναζιστή Λαγό, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας σήμερα, στη συζήτηση για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια».

«Τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου έχουν σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και για την ολιγωρία τους να προχωρήσουν μέχρι τώρα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών άρσης της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία, που τη χρησιμοποιεί για να κρύβεται διαφεύγοντας τη σύλληψη στις Βρυξέλλες, και αποθρασυμένος να προκαλεί με χυδαίες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ακόμη περιμένει να τον φυλακίσουν» τονίζει η ΕΟ του ΚΚΕ και καταλήγει:

«Απαιτούμε την άμεση άρση της ασυλίας του ναζιστή Λαγού στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου το Δεκέμβρη, ώστε να οδηγηθεί στη φυσική θέση που πρέπει να βρίσκεται: στη φυλακή!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου