Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2020

Η γραφειοκρατία «φρενάρει» τους 21 βουλευτές – γιατρούς που ήθελαν να μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού


Η γραφειοκρατία κάνει ξανά θαύματα στη χώρα μας κι έρχεται να δυσκολέψει τη ζωή ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά σε μια στιγμή που το ΕΣΥ έχει άμεση ανάγκη από «χέρια».

Προ ημερών, 21 βουλευτές που έχουν την ιδιότητα και του γιατρού, δήλωσαν πρόθυμοι να συνδράμουν στη μάχη κατά του κορονοϊού. Θα περίμενε κανείς ότι κάθε θέμα που θα προέκυπτε, θα το παρέκαμπταν οι αρμόδιοι ώστε να μείνει η ουσία. Να προστεθούν 21 γιατροί στον «πόλεμο».

Αμ δε… Όπως έγινε γνωστό στους ενδιαφερόμενους βουλευτές, η επιθυμία τους προσκρούει σε ζητήματα αστικής ευθύνης, όπως για παράδειγμα στο «τι θα γίνει εάν ζητηθούν ευθύνες σε περίπτωση ιατρικού λάθους» αλλά και στο νομοθετικό κενό αναφορικά με τον ιατρικό εθελοντισμό.

Ενημερώθηκαν, μάλιστα, μέσω επιστολής από τον γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο ότι θα πρέπει να απασχολούνται μονάχα με πλήρες ωράριο, ότι θα πρέπει να υπαχθούν στο κανονικό πρόγραμμα των μηνιαίων εφημεριών, ότι θα πρέπει να υπογράψουν σύμβαση ως εθελοντικό ιατρικό προσωπικό άνευ αμοιβής και ότι η παροχή υπηρεσιών θα είναι για «εύλογο χρονικό διάστημα σε σχέση με τον προγραμματισμό».

Θα πρέπει κατά συνέπεια, να στείλουν αίτηση, αναφέροντας την ειδικότητά τους, ένα αντίγραφο του πτυχίου τους, αλλά και να μεριμνήσουν προσωπικά για «τη σχετική ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων ενόψει της εθελοντικής ένταξης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ενδέχεται να συνεπάγεται την αποχή σας από την άσκηση των βουλευτικών σας καθηκόντων για την αντίστοιχη χρονική περίοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου