Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2020

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί και συνοριοφύλακες που ξυλοκόπησαν μετανάστες στη Λέσβο – Διατάχθηκε ΕΔΕ - ΒΙΝΤΕΟ






Τρεις συνοριακοί φύλακες και ένας αστυνομικός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από βίντεο, το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο και τους απεικονίζει να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο.


Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ παράλληλα, διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα stonisi.gr, ενώ δύο αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον έναν τον οποίο χτυπούν αν και του έχουν περάσει χειροπέδες, ο άλλος πέφτει στο έδαφος και άλλοι τρεις αστυνομικοί συνεχίζουν να τον χτυπούν και να τον κλοτσούν.

.






Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:



«Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διατέχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου