Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2020

Τσίπρας: Βίλα είναι το σπίτι του Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με αυτήν του Χριστοφοράκου (video)


Με επιθετικό ύφος απάντησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σε όσους ανέδειξαν το θέμα της «βίλας» που νοικιάζει στο Σούνιο, ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αρχικά ότι «επέλεξαν τη στιγμή που έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα να υποστηρίζουν ότι έχω βίλα εκατομμυρίων.

Πρόκειται για κιτρινισμό, λάσπη και λαϊκισμό, ο κ. Μητσοτάκης των 32 ακινήτων και το κόμμα των υπερχρεωμένων μεγαλοιδιοκτητών να κάνουν ερωτήματα για το σπίτι που νοικιάζει ο πολιτικός τους αντίπαλος. Βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τη βίλα του κ. Χριστοφοράκου».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «Εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω, τίποτα να φοβηθώ. Δίνω απαντήσεις γιατί οφείλουμε όλοι διαφάνεια. Τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ρυθμίσεις των δανείων του, τα ακίνητά του καθώς και τα ενοίκιά του. Στο σπίτι του Βολταίρου δεν μιλάνε για σκοινί».

«Αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλύνεις χρήμα…»

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο και πολύ περισσότερο το ενοίκιο που αφορά στο σπίτι του στον Λυκαβηττό, να γνωστοποιήσει πόσα πληρώνει και πού τα πληρώνει.

Ζήτησε ακόμη από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις για τα έξοδα για τη συντήρηση των 32 ακινήτων που δηλώνει ότι διαθέτει στο Πόθεν Έσχες. Υπενθύμισε ακόμη ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει στο πόθεν έσχες δάνεια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

«Ένας πρωθυπουργός που χρωστάει τόσα στις τράπεζες είναι ευάλωτος πρωθυπουργός σε πιέσεις. Συμπολίτες μας για χρέος 10, 20, 30 χιλιάδες ευρώ δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια. Θα δώσει στη δημοσιότητα τις ρυθμίσεις που έχει κάνει;».

Και συνέχισε: «Επειδή δεν θα δώσουν τίποτα στη δημοσιότητα, φέρνουμε στη βουλή τροπολογία που θα υποχρεώνει βουλευτές και υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού αλλά και όλη την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων. Αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα, είναι να παίρνει δάνεια εκατομμυρίων από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις».

Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα εξώδικα που προανήγγειλε εις βάρος δημοσιογράφων, λέγοντας ότι «αν βλέπεις ανθρώπους κατ’ εξακολούθηση να επιχειρούν να σε δυσφημήσουν και δεν κάνεις τίποτα, τότε η κοινή γνώμη εκλαμβάνει τη σιωπή σου ως συνενοχή. Δίνω την ευκαιρία στους συγκεκριμένους “δημοσιογράφους” που εν γνώσει τους επιχείρησαν να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Έχει δικαίωμα κάθε δημόσιο πρόσωπο να ζητά από αυτούς που ελέγχεται να αποκαθιστούν την αλήθεια, όταν διαπιστώνεται ότι ο έλεγχος και η κριτική τους αβάσιμες».

«Διπλωματική ήττα»

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής κι αν η εξέλιξη είναι αυτή που επεδίωκε η Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «είχαν προαναγγείλει κυρώσεις που θα ‘δαγκώνουν’ αλλά για άλλη μια φορά η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη και ως τον Μάρτη με τη βούλα της ΕΕ η Τουρκία έχει δυνατότητα να σουλατσάρει στη Μεσόγειο με το Oruc Reis»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διπλωματική ήττα«Είναι προφανές ότι η ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων, αλλά ταυτόχρονα και η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων» σημείωσε και υπογράμμισε ότι «είναι προφανής αδυναμία της κυβέρνησης να πετύχει και να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας».

«Φωνάζουμε οκτώ μήνες για συνταγογράφηση των τεστ, πόσο θα κόστιζε αυτό;»

Για την πανδημία του κορονοϊού, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για απουσία σοβαρής διαδικασίας καταγραφής κρουσμάτων και τόνισε ότι «φωνάζουμε από τον Μάρτιο για συνταγογράφηση των τεστ. Πόσο θα κόστιζε αυτό; Ο κ. Μητσοτάκης είχε οκτώ μήνες να προετοιμάσει τη χώρα, να ενισχύσει το ΕΣΥ, να ενισχύσει τον ΕΟΔΥ, να πάρει μέτρα στα ΜΜΜ, να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα. Αντί να τα κάνει όλα αυτά και να αξιοποιήσει τον χρόνο, πανηγύριζε ότι νίκησε τον κορονοϊό.

Ενώ έχουμε πάνω από δέκα μέρες εκατόμβη νεκρών δεν έχει πολιτικό θάρρος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτή την εκατόμβη νεκρών, για τις παραλείψεις και τα λάθη των οκτώ μηνών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου