Κυριακή, Ιανουαρίου 24, 2021

Με πρόστιμα συνεχίζει να πολεμάει η κυβέρνηση τον κορονοϊό: Τώρα προαναγγέλλει 300άρια σε μαθητές που δεν θα γυρνούν αμέσως σπίτι μετά το σχολείο – Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ





Τα πρόστιμα και η καταστολή αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι είναι το βασικό…όπλο της κυβέρνησης στη μάχη κατά του κορονοϊού, μετά και τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή.

Ενόψει του ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, η....

υφυπουργός προανήγγειλε την επιβολή προστίμων σε μαθητές και μαθήτριες που θα κάθονται σε πλατείες με την παρέα τους αφού τελειώσει το μάθημα στο σχολείο και δεν θα επιστρέφουν σπίτι τους!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, είπε ότι “θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό“. Ακόμα επισήμανε, ότι μετά το πέρας των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους και ότι “δεν θα είναι απεριόριστος ο χρόνος”.

Είπε ακόμα ότι οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ κορονοϊού μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείο, ενώ θα γίνονται, όπως είπε, εθελοντικά τεστ στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, και όχι σε μαθητές άλλων τάξεων, γιατί όπως είπε η επιτροπή των ειδικών εκτιμά πως οι υπόλοιπες τάξεις δεν έχουν βεβαρημένο ιικό φορτίο. “Όμως, όποια παιδιά θέλουν, με συναίνεση γονέα, και από άλλες τάξεις, μπορούν να κάνουν τεστ”.

Άμεση ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να τονίζει “ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές” και να καλεί τα στελέχη του υπουργείου και της κυβέρνησης “να δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή (MEGA), η «πολύμηνη» προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων… συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές και εθελοντικό εμβολιασμό.

Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες.

Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές. Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου