Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

«Κατονόμασε νέο πρόσωπο...» - Εξέλιξη σοκ στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου (ΒΙΝΤΕΟ)




“Μιλήστε, μην φοβόμαστε”! Η κατάθεσή της Σοφίας Μπεκατώρου στον εισαγγελέα  – Κατονόμασε στον εισαγγελέα συναθλήτριά της που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση – Το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί

Ευθείες αναφορές όχι μόνο στη δική της περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και σε μία ακόμα αντίστοιχη επίθεση σε βάρος άλλης αθλήτριας έκανε η Σοφία Μπεκατώρου στην τρίωρη κατάθεσή της στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρυσή Ολυμπιονίκης, αφού εξέθεσε όλα όσα αφορούν τη δική της καταγγελία, αναφέρθηκε ονομαστικά και σε μία ακόμα περίπτωση συναθλήτριάς της από τον χώρο της ιστιοπλοΐας, η οποία φέρεται να έχει πέσει και αυτή θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μάλιστα, η νέα αυτή περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που τα υπό διερεύνηση αδικήματα δεν είναι παραγεγραμμένα και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να αναζητηθούν στοιχεία και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Κατόπιν αυτών, η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να διευρυνθεί και η νέα αυτή περίπτωση να μπει στο μικροσκόπιο. Θεωρείται βέβαιο ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα, προκειμένου να επιβεβαιώσει τις αναφορές της Σοφίας Μπεκατώρου και να μιλήσει και αυτή για τα όσα έχει υποστεί.

Όταν ο εισαγγελέας θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων, που ενδεχομένως να φέρουν στο φως πολλές ακόμα περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων σε αθλήτριες από παράγοντες ομοσπονδιών κ.λπ., τότε θα καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.





«Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε» δήλωσε εξερχόμενη της Εισαγγελίας η Σοφία Μπεκατώρου.

Η Ολυμπιονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της τρίωρης κατάθεσής της στις εισαγγελίες αρχές, περάν της δικής της περίπτωσης, φέρεται να αναφέρθηκε και σε άλλη αθλήτρια, ή οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ειδικότερα, η κυρία Μπεκατώρου αφού έκανε αναφορά στα όσα η ίδια έχει καταγγείλει περί βιασμού της πριν από 23 χρόνια από αθλητικό παράγοντα, μίλησε και μια ακόμη περίπτωση συναθλήτριας της επίσης από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας η οποία κατά τα λεγόμενά της κακοποιήθηκε σεξουαλικά.Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη της αθλήτριας αυτής φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που τον αδίκημα δεν παραγραφεί. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριμένη αθλήτρια θα λάβει κλήση από τον εισαγγελέα ώστε να καταθέσει και εκείνη για όσα βίωσε. Και όλα αυτά, ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι και αυτή η αθλήτρια εκτός από τη δίκη της περίπτωση δεν θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν για τη ζοφερή αυτή υπόθεση, που έχει συγκλονίσει τη κοινή γνώμη. Σήμερα μετά το πέρας της κατάθεσής της στον εισαγγελέα η κυρία Μπεκατώρου δήλωσε εξερχόμενη από το γραφείο του εισαγγελέα: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε».

Μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Η Ολυμπιονίκης μετά το τέλος της κατάθεσής της, κάλεσε όσες γυναίκες έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να βγουν να μιλήσουν.

Περισσότερες από τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο η κ. Μπεκατώρου, πρώτη και ουσιαστική μάρτυρας στην έρευνα της Εισαγγελίας, που ξεκίνησε μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο ξεκίνημα της καριέρας της στην ιστιοπλοΐα, από πρόσωπο με κεντρικό ρόλο για την εξέλιξή της ως παγκόσμιου κύρους αθλήτρια.

Η κ. Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της, η ολυμπιονίκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε».

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η καταγγέλουσα και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Η δικογραφία, που μόλις άνοιξε, είναι πιθανό να κινητοποιήσει και άλλες γυναίκες ή άνδρες αθλητές, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν πρόσφατες πράξεις σε βάρος τους.

Οι δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου μετά την κατάθεσή της στον Εισαγγελέα:

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση και ελπίζω με αφορμή αυτό κι άλλες γυναίκες και άνθρωποι που έχουν βιώσει την σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και ασφαλής. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε και με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές ελπίζουμε να βοηθήσουν στη εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού».

Σημειώνεται πως η Σοφία Μπεκατώρου είναι η πρώτη μάρτυρας στην εισαγγελική έρευνα που άνοιξε αυτεπάγγελτα και για τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, ο οποίος έχει αναλάβει τη διενέργεια της υπόθεσης, ύστερα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου