Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2021

Υπόθεση Μπεκατώρου: Ραγδαίες οι εξελίξεις – Κινητοποίηση και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία


«Ντόμινο» καταγγελιών έχει προκαλέσει στον χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής αλλά και της παιδείας, η καταγγελία (κατέθεσε και στον εισαγγελέα) της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, για σεξουαλική κακοποίησή της από σημαντικό παράγοντα της Ομοσπονδίας Αθλητισμού σε ηλικία μόλις 21 ετών και η υπόθεση που συγκλονίζει, προκαλεί την κινητοποίηση και της Παγκόσμιος Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι Ολυμπιονίκες έστειλαν επιστολή στην παγκόσμια ομοσπονδία ιστιοπλοΐας με τις καταγγελίες Μπεκατώρου και Κακλαμανάκη Το ίδιο έπραξε και η ΕΙΟ, από την οποία συνεχίζονται οι παραιτήσεις.

Η Σοφία Μπεκατώρου, «έσπασε» τη σιωπή της μετά από χρόνια, γνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις προς τον παράγοντα. Θέλησε, όμως, με αυτόν τον τρόπο να παροτρύνει και άλλες γυναίκες να μιλήσουν, αλλά και να προσφέρει, ώστε αλλάξει ένα καθεστώς που ισχύει, όλοι γνωρίζουν αλλά έως τώρα δεν έχουν γίνει ουσιαστικές ενέργειες για να αλλάξει.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Σοφία Μπεκατώρου, μέσω ανάρτησης στα social media, έδωσε την Πέμπτη (21/01) στη δημοσιότητα την επιστολή των ελλήνων Ολυμπιονικών προς τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ιστιοπλοΐας, Κουάν Χαι Λι.

Στην τριών σελίδων επιστολή τους οι 18 πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας περιγράφουν όλα όσα έχουν συμβεί στο χώρο του αθλήματός τους τα τελευταία χρόνια.

Η επιστολή περιλαμβάνει το χρονικό των καταγγελιών από τον Νοέμβριο του 2019 με τον Νίκο Κακλαμανάκη να καταγγέλλει κατάχρηση εξουσίας, μέχρι τον Ιανουάριο και τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τη Σοφία Μπεκατώρου.

Στην επιστολή γίνεται και αναφορά και στις παραιτήσεις μελών της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας μετά τις καταγγελίες Μπεκατώρου. Οι αθλητές ζητούν, επίσης, να υπάρξει επιτάχυνση των εκλογών στην ομοσπονδία που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαρτίου.

«Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη τα ως άνω εκτιθέντα και να επέμβετε για το καλό του αθλήματος στην αρχή της Ολυμπιακής χρονιάς, στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που η θάλασσα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της», αναφέρει η επιστολή που ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook η Σοφία Μπεκατώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου