Κυριακή, Ιανουαρίου 03, 2021

ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ(ΠΥΡΗΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)



Αρνήθηκε η Π.τ.Δ άθεη Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, να προσκυνήσει τον Σταυρό.

Κι όμως, η Κατίγκω, προκειμένου να λάβει το Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα, ορκίστηκε Πίστη, στην Πατρίδα και υποταγή στο Σύνταγμα της, εις τον Τριαδικό Θεό που δεν πιστεύει.
Την οργή του κόσμου προκάλεσε η Π.τ.Δ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία και αρνήθηκε να προσκυνήσει το Σύμβολο της Πίστης μας, μετά το πέρας της Δοξολογίας που τελέστηκε στην Μητρόπολη Αθηνών, για το νέο έτος.
Βεβαίως, θα μπορούσε εδώ να πει κανείς, γιατί να προσκυνήσει κάτι που δεν πιστεύει.
Και πως το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας, κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα.
Κανείς δεν αντιλέγει επ΄αυτού.
Όταν όμως αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα έπρεπε να είχε σκεφτεί ορισμένα πράγματα.
Κατά πρώτον, ότι το ίδιο το Σύνταγμα που της κατοχυρώνει πολύ σωστά την ανεξιθρησκεία, ορίζει και με πρωτόκολλο τους κανόνες που οφείλει να ακολουθεί ο Π.τ.Δ.
Και αυτοί οι κανόνες ορίζουν τον τρόπο της ορκωμοσίας του Π.τ.Δ, όπως και τις παρουσίες του σε κάποιες εκδηλώσεις.
Προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Σακελλαροπούλου, να είναι άθεη.
Από τη στιγμή όμως που αποδέχθηκε την πρόταση για το Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα, όφειλε και να γνωρίζει, τί ορίζει το πρωτόκολλο.
Αν οι πεποιθήσεις της σε Θρησκευτικά θέματα, δεν εναρμονίζονται με τους κανόνες του πρωτοκόλλου, τότε θα έπρεπε ή να ζητήσει ν΄αλλάξει το πρωτόκολλο και οι κανόνες του ή να απορρίψει την πρόταση που της έγινε, αν δεν αλλάξουν οι κανόνες.
Διότι το να ορκιστεί σε κάτι που δεν πιστεύει ή να εφαρμόσει δικούς της κανόνες, πέραν απ΄αυτούς που ορίζει το πρωτόκολλο, αποτελεί ασέβεια, τόσο προς την Ορθοδοξία, όσο και προς το ίδιο το Σύνταγμα.
Το χειρότερο είναι πως η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, επέδειξε αυτή την ασέβεια της, μπροστά στα μάτια, τόσο του πρωθυπουργού της χώρας, όσο και του επικεφαλής τη Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
Και αντί αυτοί, τουλάχιστον να την επιπλήξουν για την στάση της ή να βγουν δημόσια να την καταδικάσουν, παίρνοντας επίσημη θέση και αποτρέποντας μία επανάληψη αυτού του φαινομένου στη συνέχεια, αυτοί καθόντουσαν και χασκογελούσαν ανοήτως με ότι έβλεπαν, σα να μην συνέβη τίποτα.
Ντροπή λοιπόν, σε όλους.








 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου