Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2021

Σήμερα οι αποφάσεις για το άνοιγμα της αγοράς – Τι θα γίνει με click away και click in shop (video)





Περιμένουν με αγωνία οι καταστηματάρχες


Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα σε ό,τι αφορά το επόμενο διάστημα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ζούμε. Κι αυτό γιατί οι ειδικοί και δη η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων θα δώσει τις εισηγήσεις της για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα και έπειτα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις τις οποίες και θα ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, τόνισε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων. Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας».

Ο κ. Ταραντίλης επισήμανε, επίσης, ότι «αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πανδημία, ωστόσο, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Αν δεν υπάρξει η απόλυτη ανατροπή της τελευταία στιγμής, η μεγάλη αλλαγή είναι ότι η Επιτροπή θα αποδεχθεί την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, η οποία προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο click away και τη λειτουργία με τη μέθοδο click in shop («παραλαβή εντός») επιχειρήσεων:

· ένδυσης

· υπόδησης

· αργυροχρυσοχοΐας,

Σε αυτές τις επιχειρήσεις ο πελάτης θα προσέρχεται στο κατάστημα υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και κατόπιν ραντεβού, για το οποίο θα ενημερώνεται τηλεφωνικά ή με γραπτό μήνυμα ως προς την ημέρα και την ώρα προσέλευσης. Επιπλέον, η λίστα των ημερήσιων ραντεβού θα είναι αναρτημένη στην είσοδο του καταστήματος. Για να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις οι καταναλωτές θα στέλνουν SMS στο 13033 με κωδικό 2. Επίσης, στο κατάστημα θα μπορεί να μπαίνει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Κανονικά θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών.

Εξαίρεση σε όλα τα παραπάνω θα αποτελούν τα καταστήματα που βρίσκονται σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και στις οποίες έχουν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Αποτέλεσμα μιας καλύτερης εικόνας

Όλα τα παραπάνω έρχονται ως αποτέλεσμα της καλύτερης εικόνας που έχει η χώρα τις τελευταίες ημέρες σε ό,τι έχει να κάνει με τα κρούσματα και τους διασωληνωμένους.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 599 κρούσματα και 328 διασωληνωμένους ασθενείς (33 συμπολίτες μας έχασαν δυστυχώς τη μάχη) και στις τάξεις της κυβέρνησης και μεγάλης μερίδας ειδικών επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα κυλάνε καλά με τάση προς το καλύτερο. Δε λείπουν βέβαια και οι αντίθετες φωνές, όπως για παράδειγμα αυτή του Νίκου Καπραβέλου, διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» που εδώ και μέρες προειδοποιεί ότι έρχεται τρίτο κύμα και θα είναι πολύ πιο φονικό αν δεν είμαστε εξ αρχής ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου