Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

LIVE: Αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ και δάκρυσε στην ομιλία του – «Θα επιστρέψω…»






Αντίστροφη μέτρηση για την ορκωμοσία Μπάιντεν, για τον οποίο ο Τραμπ άφησε μήνυμα στο Οβάλ γραφείο...


Η μεγάλη ημέρα για τις ΗΠΑ έφτασε, με τον Τζο Μπάιντεν να αναλαμβάνει επίσημα την προεδρία της χώρας, ενώ προηγουμένως άφησε τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, δακρύζοντας στην ομιλία του. «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε στους οπαδούς τους, ενώ άφησε μήνυμα στον Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο.

Δείτε live:

Με βάση το πρόγραμμα, το απόγευμα της Τετάρτης (20/01) ο Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει κι επισήμως καθήκοντα ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ με την Κάμαλα Χάρις να ορκίζεται ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία της χώρας, με τη χώρα να βγαίνει από την τετραετία Τραμπ διχασμένη και τραυματισμένη από πολλές παράλληλες κρίσεις.

«Για νέα ημέρα στην Αμερική», έκανε λόγο και ο νέος πρόεδρος της χώρας. 




Η αντίστροφή μέτρηση ξεκίνησε, λοιπόν, με τον Ντόναλντ Τραμπ (όπως έχει και αναφέρθηκε πριν, δεν θα παραβρεθεί στη ορκωμοσία) να αφήνει τον Λευκό Οίκο (είχαν προηγηθεί οι συνεργάτες του)… Με τα μέτρα ασφαλείας να είναι «δρακόντεια».



Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν θα υποδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν στην αμερικανική προεδρία, αλλά ευχήθηκε καλή τύχη στην νέα αμερικανική κυβέρνηση. «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς του που είχαν συγκεντρωθεί για να παρευρεθούν στην αποχαιρετιστήρια τελετή στη Βάση Αντριους. Παρόντα ήταν τα μέλη της οικογένειάς του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του.


Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάσθηκε στην συνέχεια για το τελευταίο του ταξίδι με το «Air Force One», που θα το μεταφέρει στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στην Φλόριντα.

Κατευθυνόμενος προς το ελικόπτερο μαζί με την σύζυγό του, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε στους δημοσιογράφους για τα «πολλά επιτεύγματά» του στην αμερικανική προεδρία, ενώ πρόσθεσε ότι η Μελάνια Τραμπ «αγαπά τον αμερικανικό λαό».

Ο τέως πρόεδρος κατευθύνεται προς την Βάση Άντριους στο Μέριλαντ για να παρευρεθεί στην αποχαιρετιστήρια τελετή. Στην συνέχεια, θα αναχωρήσει για το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στην Φλόριντα

Κατά συνέπεια, όταν ο Τζο Μπάιντεν θα ορκίζεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τραμπ θα βρίσκεται πολύ μακριά από την Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου