Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021

Εμβόλιο Moderna: Δεν αποφάσισε για την έγκριση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων – Την Τετάρτη νέα συνεδρίαση






Η σημερινή συνεδρίαση έγινε δύο ημέρες νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί


Χωρίς αποτέλεσμα σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Moderna ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα (4/1) η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), με τον οργανισμό να ανακοινώνει ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέσα στην εβδομάδα.

«Οι συζητήσεις του EMA σχετικά με το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19 δεν θα ολοκληρωθούν απόψε. Θα συνεχιστούν την Τετάρτη», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Η επιτροπή του Οργανισμού για τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση (CHMP) συνεδρίασε εσπευσμένα σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει το εμβόλιο της Moderna, δύο μέρες νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι αρχικά, ο EMA επρόκειτο να συνεδριάσει με θέμα του εμβόλιο της Moderna την Τετάρτη (06/01).

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι η Κομισιόν είναι σε συζητήσεις με τις «Pfizer/Biontech» για την παραγγελία επιπλέον εμβολίων για τις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει εδώ και ημέρες πανευρωπαϊκός προβληματισμός για τις δόσεις των «Pfizer/Biontech», ενώ αντιδράσεις για την αναβολή εμβολιασμού υγειονομικών υπάρχουν και στην Ελλάδα. Λόγω έλλειψης του δεύτερου εγκεκριμένου εμβολίου στην Ευρώπη, πολλές χώρες αναγκάστηκαν να αναβάλλουν εμβολιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου