Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

O Γεραπετρίτης βλέπει ότι ο εμβολιασμός “ρολάρει”… ενώ είμαστε έκτοι από το τέλος στην Ευρώπη! [VIDEO]


«Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη σε έκταση και τη βαθύτερη σε εύρος καθολική απαγόρευση, το ελληνικό lockdown ήταν πολύ μεγαλύτερο σε ένταση και σε χρόνο σε σχέση με τα ευρωπαϊκά lockdown» παραδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας, ωστόσο στη συνέχεια έσπευσε να πανηγυρίσει λέγοντας ότι «αυτό είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από το σύνολο σχεδόν, των ευρωπαϊκών κρατών».
Εντύπωση προκαλεί η άποψη του Υπουργού, σε ερώτηση για το «γιατί είμαστε πίσω στους εμβολιασμούς» ότι «δεν έχει την ίδια εικόνα», παρά το γεγονός ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι μονίμως στις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. στην πορεία των εμβολιασμών.

«Αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί περίπου 85.000 συμπολίτες μας που αντιστοιχεί κοντά στο 0,8% του πληθυσμού. Είναι επιλογή μας να πηγαίνουμε με σταθερή ροή στους εμβολιασμούς», υποστήριξε ο Υπουργός, «δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κάνεις σωρευτικούς εμβολιασμούς πρώτων δόσεων και να διακινδυνεύσεις τις δεύτερες δόσεις», πρόσθεσε, ενώ έφτασε στο σημείο να αναφερθεί στη «γεωγραφία της Ελλάδας», προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις.

«Το πρόγραμμα εμβολιασμού ρολάρει» τόνισε.

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα μας βρίσκεται 22η στο σύνολο των 27 χωρών της Ε.Ε.. Μάλιστα, η πραγματική θέση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη, καθώς τα στοιχεία σε μερικές χώρες δεν έχουν επικαιροποιηθεί. Ειδικότερα, η Ελλάδα έχει ποσοστό εμβολιασμού 0,82% σε σύνολο 100 κατοίκων (στοιχεία 18 Ιανουαρίου) και βρίσκεται πάνω μόνο από Σουηδία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Βουλγαρία. Τα δε στοιχεία της Σουηδίας που έχει ποσοστό εμβολιασμού 0,79% είναι από τις 10 Ιανουαρίου. Στην κορυφή των εμβολιασμών στην Ε.Ε. βρίσκεται η Δανία με 2,94% και ακολουθούν Μάλτα (2,65%), Σλοβενία (2,07%) και Ιταλία – Λιθουανία με 1,96%.

Με πληροφορίες από thepressproject.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου