Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Παρλύ τη Δευτέρα για τη συμφωνία των Rafale και στο βάθος…φρεγάτες ;






«Κλείδωσε» η ημερομηνία και επισήμως, για την επίσκεψη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλύ στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με φόντο τη συμφωνία των γαλλικών μαχητικών Rafale.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΘΑ, η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και στην ατζέντα περιλαμβάνονται διμερείς συνομιλίες και η επίσημη ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ

Επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στις 13:45’ η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly).

Στις 14:00’ θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, θα ακολουθήσει συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου με τη Γαλλίδα ομόλογό του και θα υπογραφεί η Συμφωνία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου “Rafale”.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας ενώ το οπτικοακουστικό υλικό θα διανεμηθεί από την ΕΡΤ. Τονίζεται ότι θα εφαρμοστούν με σχολαστικότητα οι προβλεπόμενοι περιορισμοί για την αποφυγή συνωστισμού και την αντιμετώπιση του στελέχους κορωνοϊού “Covid-19”.
Και στο βάθος….φρεγάτες ;

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα τη Δευτέρα, δεν αποκλείεται να κομίσει νέα πρόταση για την απόκτηση Γαλλικών φρεγατών από τον ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η νέα πρόταση αφορά στη ναυπήγηση τεσσάρων νέων φρεγατών Belharra, πολλαπλών ρόλων, με την προοπτική ναυπήγησης των δύο ή των τριών στα ελληνικά ναυπηγεία. Η αρχική πρόταση των Γάλλων αφορούσε δύο Belharra αλλά αεράμυνας περιοχής που είναι ακριβότερες από εκείνες των πολλαπλών ρόλων.

Επιπλέον, εξετάζεται η απόκτηση δύο φρεγατών La Fayette, οι οποίες με τον κατάλληλο εκσυγχρονισμό θα μπορούσαν να διατεθούν σχετικά άμεσα στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τη ναυπήγηση των νέων πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου