Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2021

Γιατί ο Κυριάκος δεν καρατομεί την Μενδώνη;




ο κύριος Μάξιμος

Εάν η Λίνα Μενδώνη μιλήσει, τότε θα πέσει η κυβέρνηση.


Νουθεσίες για παραίτηση επί σχεδόν μία εβδομάδα. Εμπλοκή Γεραπετρίτη και Σκέρτσου. Ομοβροντία δηλώσεων κατά της υπουργού πολιτισμού από κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. Όλες οι δηλώσεις σε απόλυτη γνώση αν όχι και συνεννόηση με το μέγαρο Μαξίμου. Προκειμένου πάλι να πιεστεί η Λίνα Μενδώνη ώστε να παραιτηθεί.

Και όμως, η υπουργός δεν παραιτείται. Γιατί δεν παραιτείται; Γιατί απλούστατα ο Λιγνάδης δεν ήταν δική της επιλογή. Δεν θα μπορούσε μία απλή υπουργός να καταστρατηγήσει την διαγωνιστική διαδικασία προκειμένου να αναθέσει απευθείας μία τόσο σημαντική θέση σε έναν τόσο αμφιλεγόμενο άνθρωπο. Ειδικά, όταν υπάρχει πλέον ένα επιτελικό κράτος, όπου όλες αυτές τις αποφάσεις της παίρνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Άρα, από την πλευρά της η Λίνα Μενδώνη ορθώς δεν παραιτείται. Άλλωστε δεν διόρισε αυτή την αδελφή της πεθεράς του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον αδερφό της πεθεράς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ερώτημα είναι γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τολμά να την διώξει, κάνοντας πράξη την πεμπτουσία του λεγόμενου επιτελικού κράτους. Το οποίο πλέον έχει καταρρεύσει ακόμα και στο διοικητικό επίπεδο, εκτός από το κυβερνητικό.

Η απάντηση είναι απλή. Η Λίνα Μενδώνη για μία τόσο σοβαρή υπόθεση που εξοργίζει το σύνολο της κοινωνίας, δεν πρόκειται να φάει την σφαίρα. Η Λίνα Μενδώνη θα μιλήσει εάν προκληθεί. Και αν μιλήσει, τότε πραγματικά η υπόθεση Λιγνάδη θα ρίξει την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου