Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2021

Έκτακτα μέτρα της ΕΛΑΣ για το μπαράζ επιθέσεων υπέρ Κουφοντίνα ΒΙΝΤΕΟ
Πάνω από 300 επιθέσεις έχουν σημειωθεί σε όλη την Ελλάδα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Αστυνομίας.


Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία με τις συνεχείς επιθέσεις από υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας, νοσηλευόμενος στο Νοσοκομείο Λαμίας.


Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί περισσότερες από 300 επιθέσεις σε όλη την Ελλάδα, με τελευταία αυτήν στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής το μεσημέρι της Κυριακής (28.02.2021). Στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυξάνονται κατακόρυφα τα μέτρα φύλαξης, κυρίως στα αστυνομικά τμήματα, με αυξημένες περιπολίες και παρατηρητές με πολιτικά ρούχα, που θα ενημερώνουν τις δυνάμεις στο τμήμα για τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων.


Επίσης, αυξάνονται τα μέτρα και η φρούρηση σε κτίρια που θεωρούνται στόχοι, όπως τα δικαστήρια, καθώς και σε πρόσωπα, που είναι δυνατό να αποτελέσουν στόχους, όπως οι άνθρωποι που εμπλέκονται στην υπόθεση Κουφοντίνα. Ανάλογα με το πόσο πιθανή είναι η εκδήλωση ενέργειες σε βάρος κάποιου προσώπου, θα υπάρχει και μόνιμη φύλαξη.

Επιπλέον, θα πετούν drones της Αστυνομίας σε περιοχές που υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι δυνατό να εκδηλωθούν επιθέσεις, ώστε να δίνουν άμεσα εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.


Παράλληλα θα ενεργοποιηθεί σε όλο το φάσμα το πληροφοριακό δίκτυο της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας.


Ακόμη πιο αυξημένη η αστυνόμευση γύρω από εμπορικούς δρόμους και δημόσια κτίρια


Με ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο ετοιμάζεται να «απαντήσει» η ΕΛ.ΑΣ. στην αναμενόμενη κλιμάκωση των επιθέσεων από υποστηρικτές του Κουφοντίνα, μετά και το σημερινό επεισόδιο στο αστυνομικό τμήμα της Καισαριανής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, οι Αρχές αναμένουν αναβαθμισμένα χτυπήματα σε καίριους στόχους, με το χτύπημα στο Α.Τ. Καισαριανής να δείχνει πως υπάρχουν «κενά» και «τρωτά» σημεία στην αστυνόμευση. Όπως τονίζει, εξάλλου, η ρεπόρτερ, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η άνεση με την οποία κατάφεραν κάποιοι να φτάσουν μέρα-μεσημέρι, να πετάξουν μολότοφ και να φύγουν ανενόχλητοι και μάλιστα στο συγκεκριμένο τμήμα, όπου έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις από κουκουλοφόρους το τελευταίο διάστημα.

Για αυτούς τους λόγους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σε έκτακτες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, δόθηκαν οριστικές οδηγίες για το σχέδιο που θα πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχες τέτοιες επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να υπάρχουν:
Περιπολίες γύρω από ευαίσθητους στόχους και δημόσια κτίρια (κυρίως Αστυνομικά Τμήματα και Δικαστήρια)
Παρατηρητές σε σημεία κοντά σε Αστυνομικά Τμήματα, ώστε να εντοπίζουν δυνάμεις κουκουλοφόρων
Ενεργοποίηση δικτύου πληροφοριοδοτών
Αυξημένα μέτρα σε εμπορικούς δρόμους και ιδιαίτερα σε περιφερειακούς δήμους
Συνεχόμενες πτήσεις drones στο κέντρο της Αθήνας, για να υπάρχει εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου