Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2021

Αυτό είναι το κελί που κρατείται ο Λιγνάδης – «Σοκαρισμένος και καταβεβλημένος» (video)






Οι πρώτες στιγμές του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στις φυλακές Τριπόλεως


Τα πρώτα εικοσιτετράωρα στη φυλακή Τρίπολης – οδηγήθηκε την Παρασκευή (26/02) – περνάει ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και την προφυλάκισή του, μετά και την απολογία του, για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή. Με τον ίδιο να είναι σοκαρισμένο και καταβεβλημένο, με βάση τα όσα αναφέρουν άνθρωποι των φυλακών.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θέατρου, με το που έφτασε στις φυλακές πήγε και είδε τον διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος, δίνοντας του μια μίνι συνέντευξη.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός βρίσκεται σε έναν χώρο στις φυλακές της Τρίπολης μαζί με άλλους τρεις κρατούμενους και εκεί θα μείνει για επτά ημέρες όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο των φυλακών για τους νέους κρατούμενους. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή (26/02) ο Δημήτρης Λιγνάδης υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού και βγήκε αρνητικό.

Όπως αναφέρει ο «Alpha» δεν πρόκειται για μια φυλακή υψίστης ασφαλείας όπως για παράδειγμα αυτή του Κορυδαλλού. Όλοι οι κρατούμενοι εκεί είναι είτε υπόδικοι είτε κατάδικοι με βαριά κακουργήματα για σοβαρά σεξουαλικά εγκλήματα.

Στη συνέντευξη με τον διευθυντή των φυλακών ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε: «Περίμενα να βρω μια πολύ χειρότερη κατάσταση, αλλά ευτυχώς βλέπω ότι οι εγκαταστάσεις σας είναι σε καλή κατάσταση».

Οι άνθρωποι εκεί περιγράφουν τον σκηνοθέτη ως έναν άνθρωπο σοκαρισμένο και καταβεβλημένο. Όπως λένε οι άνθρωποι των φυλακών δεν μιλάει πολύ, είναι σε κατάσταση σοκ..

Από τον διευθυντή των φυλακών ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ζήτησε μετά την παρέλευση του επταημέρου να είναι μόνος του σε κελί. Είπε πως δεν νιώθει κάποιο φόβο και αισθάνεται ασφαλής μέσα στη φυλακή.


Βίντεο: newsit.gr
Οπότε μετά από επτά ημέρες θα μπει κανονικά σε πτέρυγα και θα βρίσκεται μαζί με άλλους 20 κρατούμενους. Επίσης δε ζήτησε να εξεταστεί από ψυχολόγο όπως έχει δικαίωμα. «Αυτή την στιγμή δεν αισθάνομαι την ανάγκη να εξεταστώ από ψυχολόγο. Αν στο μέλλον το νιώσω θα σας το ζητήσω», είπε….

Σημειώνεται πως το Σάββατο (27/02) το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το πέρασε στο καρτοτηλέφωνο κάνοντας πολλά τηλεφωνήματα.

Βούλευμα – καταπέλτης για Λιγνάδη – «Αλίευε ανήλικους στο Μεταξουργείο»

Υπενθυμίζεται ότι είναι «φωτιά» είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την απόρριψη της ένστασης ακυρότητας κατά της προδικασίας που είχε υποβάλει μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος βρίσκεται εδώ και 24 ώρες στις φυλακές Τρίπολης«Αλίευε ανήλικους στο Μεταξουργείο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελική πρόταση προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είναι «καταπέλτης», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «ethnos.gr», καθώς σε αυτή γίνεται αναφορά για «εμμονική παραφιλική τάση» αλλά και «σταθερή εξακολουθητική ροπή του (σ.σ. Δημήτρη Λιγνάδη) προς την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα αμφότερων των φίλων».

Σημειώνεται ότι μετά την απόρριψη της ένστασης ακυρότητας κατά της προδικασίας, συνεχίστηκε η απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θέατρου, εξετάστηκαν και μάρτυρες και ακολούθως ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του ξημερώματα Παρασκευής (26/02), με το σχετικό ένταλμα να είναι, επίσης, «καταπέλτης», ενώ ο ίδιος τόνισε πως είναι «αθώος» και έκανε λόγο για «κατασκευασμένες» μηνύσεις.

Θυμηθείτε τι είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης στη απολογία του (οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί), χωρίς να πείσει, πριν αποφασιστεί η προφυλάκισή του, αντιμετωπίζοντας το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Με το σχετικό ένταλμα προφυλάκισης να είναι, επίσης, «καταπέλτης», ενώ ο ίδιος τόνισε πως είναι «αθώος» και έκανε λόγο για «κατασκευασμένες» μηνύσεις.

Μία εβδομάδα μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, βρίσκεται πλέον, στις φυλακές της Τρίπολης, κρατούμενος μετά την απολογία του, για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

(πληροφορίες από APLHPA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου