Δευτέρα, Μαρτίου 08, 2021

Ευάγγελος Αντώναρος / Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε σε Ν. Σμύρνη και Χαλάνδρι, κάνουν επίδειξη δύναμης ΗΧΗΤΙΚΟ


«Θέλουν να βάλουν τα δύο πόδια του λαού σε ένα παπούτσι, θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης»


«Η χώρα έχει φτάσει σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο, οι συμπολίτες μας οδηγούνται στην οργή. Δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε στην Ν. Σμύρνη όπως δεν είναι τυχαίο αυτό που έγινε ...στο Χαλάνδρι». Οργισμένη η τοποθέτηση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη. Ο κ. Αντώναρος συνυπογράφει μαζί με άλλους πρώην υπουργούς της ΝΔ κείμενο στο οποίο ασκείται δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ενδεικτική είναι η άποψή του ότι «Θέλουν να βάλουν τα δύο πόδια του λαού σε ένα παπούτσι, θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Έχει εξαφανιστεί ο υπουργός της Αστυνομίας. Καμία πολιτική δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εκφοβισμού».

Ο Ευάγγελος Αντώναρος επέκρινε και την στάση που κράτησε ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία επί της παρούσας κυβέρνησης, καλώντας «να διαβάσει πού κατατάσσεται η χώρα μας σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα. Να μας πει πού αλλού πέρα από την Πολωνία και την Ουγγαρία υπάρχουν αστυνομικά τμήματα μέσα στα πανεπιστήμια» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι εξοργιστικό, δεν έχουν συμβεί αυτά σε καμία περίοδο από την μεταπολίτευση έως σήμερα» τόνισε. Αναρωτήθηκε μάλιστα, αν οι άνθρωποι «κολλάνε όταν βγαίνουν στις πλατείες αλλά δεν κολλάνε στα ΜΜΜ ή στους χώρους εργασίας».

Όπως είπε, «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαίρετα, δεν τα κόβουμε φέτα-φέτα γιατί δεν θα μείνει τίποτα».

Υπογράμμισε τέλος ότι «η κοινωνική ευαισθησία αυτής της κυβέρνησης είναι περιορισμένη» και τόνισε ότι «πρέπει να διαφυλάξουμε την δημοκρατία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου