Τετάρτη, Απριλίου 21, 2021

Άνοιγμα δραστηριοτήτων...

  



.. και Πάσχα εντός νομού.
Live το διάγγελμα Μητσοτάκη...(σσ live ...αναισθησία)

Ο κύβος ερρίφθη. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων άναψε το πράσινο φως για περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων ενώ δόθηκαν και οι κατευθυντήριες γραμμές για τις εορταστικές μέρες του Πάσχα.

 
Πρόσω ολοταχώς για το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων με πρώτη την... εστίαση σύμφωνα με τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Στις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του που είναι προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα. 

Στην πολύωρη συνεδρίαση της επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης (εξωτερικοί χώροι) στις 3 Μαΐου και έπεται το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων στις 10, του ίδιου μήνα. Όσον αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις δεν θα επιτραπούν το Πάσχα καθώς η εισήγηση των ειδικών είναι για άρση των απαγορεύσεων στις 14 Μαΐου μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού.


Όσον αφορά το ωράριο κυκλοφορίας οι ειδικοί εισηγούνται την παράταση κατά μία ώρα, δηλαδή έως τις 22:00, για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και από τη Δευτέρα του Πάσχα έως τις 23:00. 

Οι επιστήμονες της επιτροπής απευθύνουν σύσταση για 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και 12 άτομα όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Ο κυβερνητικός προγραμματισμός
Σύμφωνα με έως τώρα δεδομένα η κυβέρνηση δείχνει προσηλωμένη στο σχέδιο του ανοίγματος του τουρισμού με όσο το δυνατόν καλύτερο επιδημιολογικό φορτίο επιλέγοντας να «θυσιάσει» τις μετακινήσεις στο χωριό την περίοδο του Πάσχα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, έδωσε το στίγμα για τι αναμένουμε τις επόμενες ώρες. «Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» υποστήριξε (ΣΚΑΪ) παραπέμποντας στις εισηγήσεις της επιτροπής που συνεδριάζει σήμερα.


Η κ. Πελώνη τόνισε πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές μπορεί να τις επιβάρυνε. Παράλληλα, είπε πως «προσβλέπουμε σε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

Προανήγγειλε ελέγχους στις μετακινήσεις (και) την εορταστική περίοδο ενώ όσον αφορά την Ανάσταση είπε πως θα γίνει στις 9 το βράδυ. Για το εορταστικό τραπέζι προέτρεψε να μαζευτούν μέχρι δύο οικογένειες σε κάθε σπίτι.

Ανάσταση στις 21.00

Σε αντίθεση με πέρυσι, εφέτος οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές με τις καμπάνες της Ανάστασης να χτυπούν στις 21.00. Ήδη η Ιερά Σύνοδος προέβη χθες στις σχετικές ανακοινώσεις για την αλλαγή ώρας των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, προεξοφλώντας και τις ανακοινώσεις της πολιτείας και επικυρώνοντας το συμβιβασμό πολιτείας-εκκλησίας στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο

Πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου