Τρίτη, Απριλίου 13, 2021

Σφαγή στα πόδια του Μωυσή



Είναι μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση ότι βγήκαν μαχαίρια στην μιντιακή αυλή του Κυρ. Μητσοτάκη την ώρα που ξεκινά η προανακριτική για τον Ν. Παππά, η οποία στηρίζεται στη θεωρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μόνο και μόνο για να αποκτήσει δικό του κανάλι.

Με άλλα λόγια το κόμμα που πρωταγωνίστησε για να έχουν δωρεάν τις συχνότητες οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, για να φορολογούνται φιλικά και για να μην υπόκεινται σε φιλεργατικούς περιορισμούς, εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή.



Με ένα βιαστικό ζάπινγκ μπορεί εύκολα να βγάλει κανείς συμπέρασμα για τις σχέσεις του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους καναλάρχες. Αλλά έχουν σημασία και οι αποκαλύψεις που γίνονται στο πλαίσιο «γαλάζιου» εμφυλίου.

Ο εκδότης των φιλοκυβερνητικών «Παραπολιτικών» Γιάννης Κουρτάκης «κάρφωσε» τον Θ. Μαυρίδη (τον εμπνευστή της παρουσίασης του πρωθυπουργού ως Μωυσή) του Liberal ότι η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που ανέστειλε την κυκλοφορία της λόγω χαμηλών πωλήσεων «μαγειρεύτηκε» στο γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη με τη βοήθεια της διαφημιστικής εταιρείας V+O που είναι οργανικά συνδεδεμένη με τη ΝΔ.

Ο Θ. Μαυρίδης ανταπέδωσε τα πυρά θυμίζοντας την έρευνα που γίνεται για το πρακτορείο διανομής τύπου «Αργος», ιδιοκτησίας Β. Μαρινάκη, υπαινισσόμενος ότι η κυκλοφορία των «Παραπολιτικών» είναι πλασματική.


Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν τα μαχαιρώματα των δικών τους χωρίς να παρεμβαίνουν και χωρίς να σχολιάζουν. Το κανονικό θα ήταν να διαψεύσουν ότι τον ισχυρισμό του Γ. Κουρτάκη ότι ο «Φιλελεύθερος» σχεδιάστηκε στο γραφείο του Κ. Μητσοτάκη αλλά τι είναι κανονικό στη σχέση τους με τα ΜΜΕ;


Δεν πρόκειται να πιεστούν να απαντήσουν ούτε θα υποχρεωθούν να δώσουν εξηγήσεις. Θα προσπεράσουν και θα περιμένουν να πέσει ο θόρυβος όπως έχει συμβεί τόσες και τόσες φορές στο κυβερνητικό τους παρελθόν.

Ούτε στο πλαίσιο της προανακριτικής για την υπόθεση Παππά -Καλογρίτσα θα αναγκαστούν να λογοδοτήσουν για τους αμαρτωλούς δεσμούς του με ΜΜΕ που υπενθυμίστηκαν με τη λίστα Πέτσα και αποδεικνύονται καθημερινά με την ένταση της προπαγάνδας υπέρ της κυβέρνησης.

Η αντιστροφή της πραγματικότητας είναι πλήρης: Καταγγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπλοκή που -όπως λένε- προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει και συσκοτίζουν απολύτως τη διαπλοκή στην οποία οι ίδιοι έχουν θριαμβεύσει.

Το μόνο που θα πρέπει να τους ανησυχεί είναι ότι άρχισαν να βγαίνουν άπλυτα στη φόρα και αυτό δεν οφείλεται στην αντιπολίτευση ούτε στα λίγα ΜΜΕ που δεν ελέγχουν. Υπάρχει αναστάτωση στο νεοδημοκρατικό βασίλειο και οι αψιμαχίες είναι μεταξύ φίλων τους.

Οπως έχει φανεί πολλές φορές στην ιστορία, οι αδελφοκτόνοι πόλεμοι είναι οι πιο αιματηροί. Ειδικά όταν ο «πατέρας» μοιράζει την αγάπη του σε πολλά παιδιά και η φροντίδα του δεν φτάνει για όλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου