Κυριακή, Απριλίου 18, 2021

Η πανδημία έχει καταβάλει ψυχολογικά μέχρι και τους Δανούς, τους πιο ευτυχισμένους πολίτες του κόσμου!




Αυξημένος παρουσιάζεται τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των Δανών, που ζητούν την βοήθεια των ψυχολόγων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα άγχους και την κατάθλιψη που εμφάνισαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στη Σκανδιναβία, της Tryg.

Η Δανία συνήθως βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο, έχει χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και ένα γενναιόδωρο σύστημα πρόνοιας, αλλά επιβαρύνεται με έναν από υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στον κόσμο. Ωστόσο, το lockdown και η απομόνωση έχουν τρομακτικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των Δανών. «Ο κορωνοϊός έχει αρχίσει να επιβαρύνει σοβαρά την ψυχική υγεία των Δανών», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Tryg, Μόρτεν Ούμπε, μετά τη δημοσιοποίηση από την εταιρεία των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο.

Η Tryg ανέφερε ότι αυξήθηκε ο αριθμός αιτημάτων για αποζημιώσεις που αφορούν ζητήματα ψυχικής υγείας κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας έτσι μια ανησυχητική τάση που παρατηρείται από τον περασμένο χρόνο. Τα αιτήματα για αποζημίωση λόγω άγχους αυξήθηκαν κατά 20% κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και εκείνα για λόγους κατάθλιψης κατά σχεδόν 15% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τέλος, από τα στοιχεία της Tryg προκύπτει, ότι κατά μέσον όρο η διάρκεια των θεραπειών παρατάθηκε στην περίοδο της πανδημίας, γεγονός που σημαίνει ότι οι Δανοί χρειάστηκαν περισσότερες συνεδρίες για να μπορέσουν να διαχειριστούν το πρόβλημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου