Παρασκευή, Μαΐου 14, 2021

Νέα Σμύρνη: Παραμένει ελεύθερος ο 22χρονος επιδειξίας – Αναβλήθηκε η δίκη λόγω μέτρων για τον κορονοϊό





Δεν θα πραγματοποιηθεί η δίκη στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του 22χρονου επιδειξία της Νέας Σμύρνης λόγω των ειδικών μέτρων που ισχύουν στα δικαστήρια για την πανδημία του κορονοϊού καθώς αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται στα Αυτόφωρα δικαστήρια μόνο δίκες με κρατούμενους.

Η δίκη για την υπόθεση, που είχε οριστεί για σήμερα, 14/5 έπειτα από αναβολή, αποσύρθηκε από το πινάκιο και η διεξαγωγή της θα οριστεί σε άλλο χρόνο.

Η αναβολή αυτή προκαλεί ερωτήματα, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει η συζήτηση περί της απόδοσης Δικαιοσύνης. Είναι απορίας άξιο γιατί ορίστηκε η εκδίκαση για την Παρασκευή, όταν ήταν γνωστό ότι, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, ήταν βέβαιο ότι η δίκη θα οδηγηθεί σε απόσυρση.

Ο 22χρονος φοιτητής κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αδίκημα που -σύμφωνα με τη δικογραφία- στρέφεται κατά τεσσάρων γυναικών, με τελευταίο περιστατικό αυτό που έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαϊου, όπου μιας νεαρή σοπράνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο δείχνει τον 22χρονο άνδρα να την ακολουθεί έχοντας το μόριό του έξω από το παντελόνι του.

Σε βάρος του 22χρονου, ωστόσο, έχει σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία, έπειτα από καταγγελία συνομήλικής του για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Ο φοιτητής έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις αστυνομικές αρχές που, με εισαγγελική εντολή, ερευνούν την υπόθεση, ως ύποπτος για απόπειρα βιασμού

Η καταγγελία για απόπειρα βιασμού έρχεται από μία 22χρονη η οποία αναφέρει ότι στις 6 Αυγούστου του 2020, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που βρισκόταν στην πόρτα του σπιτιού της και ετοιμαζόταν να ανοίξει με τα κλειδιά της, ο 22χρονος της επιτέθηκε και προσπάθησε να της κατεβάσει το σορτσάκι. Όπως καταγγέλλει η ίδια, την έπιασε από το λαιμό, της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να την βάλει μέσα στην είσοδο. Η κοπέλα αντιστάθηκε και κατάφερε να του κατεβάσει τη μάσκα. Εκείνος, τότε τρόμαξε και έφυγε.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου