Τρίτη, Μαΐου 18, 2021

Αποκάλυψη Καλογρίτσα στην Προανακριτική: Με παρέμβαση Μαξίμου επί Σημίτη μοιράστηκε το μετρό με τον Μπόμπολα




Σύμφωνα με πληροφορίες από τη προανακριτική, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα, ο ιδιοκτήτης της «Τοξότης» αποκάλυψε ότι στο διαγωνισμό για το μετρό το 1997, ήταν ο ίδιος μαζί με μια βέλγικη εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό επί διακυβέρνησης Σημίτη και με παρέμβαση του τότε Μαξίμου. Στη συνέχεια, μοιράστηκε το έργο με τον όμιλο Μπόμπολα.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες στην Προανακριτική ο Χρήστος καλογρίτσας, μέχρι το 2014 με “σεμνότητα και ταπεινότητα” είχε κατασκευάσει μερικά από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάαδα, όπως τα δικαστήρια, επισκευές στον Άρειο Πάγο και την Ευελπίδων, και άλλα που καλύπτουν όπως φέρεται να είπε έργα 300 εκατομμυρίων.

Είπε ακόμα ότι κατασκεύασε και το μεγαλύτερο κομμάτι του μετρό, μετά από διαγωνισμό που κέρδισε ο ίδιος μαζί με μία βελγική εταιρεία. Ωστόσο, φέρεται να υποστήριξε ότι υπήρξε παρέμβαση του τότε Μαξίμου καθώς η κυβέρνηση Σημίτη επιθυμούσε και τη συμμετοχή του ΑΚΤΩΡΑ (Μπόμπολας) στο έργο, κάτι που τελικά έγινε.

Αποτέλεσμα ήταν να πληρωθεί η βελγική εταιρεία για να αποχωρήσει και, σύμφωνα με τον Χρ.Καλογρίτσα, τα έργα στο μετρό, συνολικού κόστους 600 εκ., να γίνουν από τον ίδιο και τον Άκτωρα 50%-50% με συνδιοίκηση και συνδιαχείριση.

the FAQ team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου