Κυριακή, Ιουνίου 13, 2021

“Πετσόκοψε” το ρατσιστικό και σεξιστικό “Συνέδριο Γονιμότητας” η Καίτη Γαρμπή: Παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μίας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης



Απάντηση στα ερωτήματα χρηστών του twitter για τη συμμετοχή της σε πρωοθητικό βίντεο για το σεξιστικό, σκοταδιστικό και αναχρονιστικό Συνέδριο Γονιμότητας, που τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και περιλαμβάνει μεταξύ των ομιλητών αρκετούς Μητροπολίτες, τους υπουργούς Γεωργιάδη, Βορίδη, Τσιάρα, Θεοχάρη, Κοντοζαμάνη, τον Πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα, δημοσιογράφους όπως ο Δημ.Καμπουράκης και η Σταματίνα Τσιμτσιλή, προσωπικότητες όπως ο Ντάνος από το Survivor, κλπ, έκανε η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή.


Συγκεκριμένα έγραψε:

“Πριν από μερικές εβδομάδες μου ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδχριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη δέχτηκα αμέσως να το κάνω. Πριν λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μίας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και ο Διονύσης ΔΕΝ θα είμαστε εκεί!”

Στη συνέχεια, απαντώντας σε χρήστη στο Twitter, η Καίτη Γαρμπή έγραψε επίσης ότι “θα ακολουθήσω όλες τις διαδικασίες που χρειάζονται ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε /αναφορά/εμπλοκή μου σε όλο αυτό”.

Ανάλογη αντίδραση είχε και η δημοσιογράφος και πρώην παρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά, που επίσης συμμετείχε σε προωθητικό βίντεο, που έγραψε στο Twitter:

“Επειδή με ρωτάτε, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το video για το συνέδριο γονιμότητας, με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετη ως γυναίκα και ως σύμβουλο ψυχικής υγείας” αλλά και ότι “το έχω κάνει ήδη να ζητήσω την εξαίρεσή μου.Το θεωρώ αυτονόητο. Όπως και την ανάληψη ευθύνης. Δεν εξαπατήθηκα από κανέναν. Δεν το έψαξα αρκετά πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένα αμιγώς ιατρικό συνέδριο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου